Gazete Vatan Logo

Kahire'de VIP skandalı

Kahire'deki resmi törene katılan dünya liderlerinin çoğu organizasyon bozukluğu nedeniyle tören alanına giremedi. Türk heyeti uçaktan bile inemedi

Filistin lideri Yaser Arafat'ın Kahire'deki cenaze töreni beklenenin aksine, sönük bir havada gerçekleşti. Terör saldırısı endişesiyle tören "oldu bittiye" getirildi. Tören sadece 45 dakika sürdü. Mısır ordusunun neredeyse tamamı alarma geçirildi ve törenin düzenlediği El Galaa askeri tesisi kordon altına alındı. Mısırlı korumalar, onlarca yabancı konuğu cenaze namazına almadı. Namazın ardından askeri törenin düzenlendiği hava üssüne giden yolda, organizasyon bozukluğu kendini gösterdi.

Merdiven bulunamadı
Örneğin Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier ve Alman meslektaşı Fischer araç bulamadığı için törene yetişemedi. Arap bakanların askeri korteji takip etmesine izin verilmediğini gören Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, araya girerek Mısırlı yetkililerle tartıştı. Türk heyetinin durumu da farklı değildi. Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve CHP lideri Baykal'dan ayrı bir uçakla Kahire'ye gelen Türk milletvekilleri ve gazeteciler, "merdiven bulunamadığı" için 1,5 saat uçakta bekletildi. Milletvekilleri ve gazeteciler, geç kaldıkları için de töreni izleyemedi.

Haberin Devamı