Gazete Vatan Logo

Kağıthane’ye metro müjdesi!

'1-2 ay içerisinde metronun ihalesini yapacağız'

Başkan Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metrosunu kastederek “Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde inşallah Kağıthane’den geçecek olan metronun ihalesini yapacağız. Daha sonra funikülerle Seyrantepe istasyonuna bağlayacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Kağıthane Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısına, “Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda” sözleriyle başladı, “İstanbul Boğazı’ndan getirdiğimiz Haliç’e can suyu olan ve Haliç’te ciddi anlamda yeni bir hayatın işaretlerini veren bu güzelliği, yerinde incelemek istedik. Ama yağmur bizi rahmet ve bereket olarak karşıladı” diye konuştu.

- DÜNYA BİZİ KONUŞUYOR: Topbaş, geçen hafta içerisinde Kurban Bayramı ve ardından Cumhuriyet Bayramı coşkusunun yaşandığını belirterek “Bu coşkuyu tüm yurtta ve İstanbul’da o inanılmaz ölçekteki havai fişek, ses ve ışık gösterileriyle birlikte dünyaya halk olarak birlikte yansıttık. Büyük bir milletiz. Tüm dünya artık Türkiye’yi konuşuyor. Gelişmelerini, geldiği noktayı. Başarısını yakinen takip ediyor. Financial Times (Türkiye başka bir gezegende mi) diye başlık atıyor. Bu başarılar milletimizin başarısı. Cumhuriyet hepimizin. Ecdadımızın bize armağan ettiği en büyük onurumuz ve gururumuz” diye konuştu.

- SADABAD PARKI ÖNEMLİ: Topbaş şöyle devam etti: “Sadabad’ın yeniden hayat bulması ve yeniden İstanbul’un mesire alanı haline gelmesi çok önemli. Burada bir müjdeyi sayın belediye başkanımıza ve buradaki parti örgütümüze verdim. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde inşallah Kağıthane’den geçecek olan metronun ihalesini yapacağız. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağız. Bu konuda hazırlıkları yaptık. Belli bir noktaya geldik. Gelecekte İstanbullular artık ulaşım konusunda 2016 hedefli sıkıntıların geride kaldığını yaşayıp ve görecek.”

- KENTSEL DÖNÜŞÜM: Bir gazetecinin, ”Haliç yeniden canlanıyor, Sadabad Parkı yeniden canlanıyor. Çevrede, iki yakadaki bina stokuyla ilgili bir çalışma var mı?” sorusu üzerine Topbaş, şunları kaydetti: “2009 yerel seçimleri akabinde bizim ağırlıklı çalışma alanımızın kentsel dönüşüm, kent yenilemesi noktasında olacağını ifade ettik. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımız da önemli çalışma sürecinin içerisine girdiler. Bir yasal düzenleme de yapıldı. Bir afet yasası denilen yasayla da Türkiye, deprem riskinden kurtulma adına kentlerimizi ve ülkemizi yenileme çalışması içine giriyor. Bu arada, ben yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Anlayışlarından dolayı. Katılımcı bir anlayışla, beraberce bu sıkıntıları geride bırakma adımlarını atmaktayız. Kağıthane Belediyemizin biraz önce bana gösterdiği bir dönüşüm adası noktasında yaptığı bir çalışma var. Aynı şekilde adalar bazında, mahalleler bazında daha büyük ölçeklerde veya küçük ölçeklerde yenileme süreci başladı.”

MASLAK’A BENZEYECEK:

“Çağlayan Adliyesi, çevresini etkilemeye başladı” diyen Topbaş, “Metro burada dediğim gibi yenileme sürecini oluştururken, diğer taraftan Cendere vadisinde o 270 hektarlık alanda, dönüşüm çalışmalarımız sebebiyle de bir alt merkez, İstanbul’a yeni bir merkez, Maslak’a benzer yeni bir hat oluşacak. Özellikle bu hattan da fünikülerle Seyrantepe istasyonuna erişim imkanı olacak ki bu kentin içinde, bu noktalardaki önemli bir değişim ve dönüşümün işaretidir” diye konuştu.

24.5 kilometrelik hat 4.5 yılda bitecek

Başkan Topbaş’ın bahsettiği metro, 24.5 kilometre uzunluğundaki Kabataş-Şişli-Tekstilkent-Mahmutbey Metro Hattı. 2 viyadük ve 16 tünelde toplam 18 istasyondan oluşacak. İstanbul’un en uzun güzergahı olacak. Kabataş’ta başlayacak hat, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy, Kağıthane’den geçerek, Tekstilkent’e ulaşacak. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak hat 4.5 yılda tamamlanacak.

Haberin Devamı