Gazete Vatan Logo

Kağıthane’de halk otobüsüne molotoflu saldırı

KAĞITHANE’de seyir halindeki özel halk otobüsüne kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli atıldı. Şoför, otobüsü durdurup yolcuları tahliye ederken, şüpheliler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Kağıthane’de halk otobüsüne molotoflu saldırı

Olay, saat 22.45 sıralarında Kağıthane, Çağlayan Mahallesi, Park Sokak üzerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, Çağlayan-Eminönü seferini yapan 34 FD 7756 plakalı özel halk otobüsüne seyir halindeyken molotof kokteyli attı. Otobüsün camlarını da kıran saldırganlar, daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Saldırının ardından otobüsü durduran şoför, kapıları açarak yolcuları tahliye etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye, otobüs içerisine köpüklü su sıkarak soğutma çalışması yaparken, polis ekipleri de olay yeri çevresini emniyet şeridi ile kapattı. Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için ’akrep’ olarak tabir edilen zırhlı araçlar ve TOMA’da olay yerinde güvenlik tedbiri aldı. Yolcular ve şoför şans eseri molotoflu saldırıdan yara almadan kurtulurken, otobüste maddi hasar meydana geldi. Polis, şüphelilerin yakakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

"BİR ANDA HERKES KAÇTI"

Olayın meydana geldiği sırada otobüsün arkasında aracıyla seyir halinde olduğunu belirten bir vatandaş, "Otobüsü durdurmadan önüne geçip molotof attılar. Otobüste yolcular vardı. Bir anda herkes kaçtı. Yaralı olduğunu görmedik. 10-15 kişiyi kaçarken gördük" dedi.