Gazete Vatan Logo

Kafese kilitlenen zihinsel engelli çocuk kurtarıldı

Şanlıurfa'da, zihinsel engelli olduğu için ailesi tarafından kafeste tutulan 11 yaşındaki İbrahim Güneş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci'nin girişimleri sonucu parmaklıklar arasından kurtarıldı.

Kafese kilitlenen zihinsel engelli çocuk kurtarıldı

Eyyübiye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hayati Harrani Mahallesi'nde yaşayan Güneş ailesi, zihinsel engelli oğulları 11 yaşındaki İbrahim Güneş'in çevreye ve kendisine zarar verdiği gerekçesiyle, ona ev içinde demirden bir kafes yaptı. Hayatını kafeste geçiren Güneş, yalnızca tuvalet ve banyo ihtiyacı için kafesten çıkarılıyor.

Durumdan haberdar edilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, beraberinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yetkililer ile Güneş ailesini ziyaret etti.

Aileden İbrahim Güneş'in durumu hakkında bilgi alan Ekinci, zihinsel engelli çocuk ile bir süre ilgilendi ve evdeki kafesi de kaldırttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ayşe Ekinci, ailenin onay vermesi durumunda çocuğun tedavi ve akabinde eğitim masraflarını üstlenmek istediklerini belirtti.

Aileye gereken tüm desteğin verileceğini dile getiren Ekinci, "Kafes içinde yaşıyordu bu çocuğumuz ve hemen kafesi kaldırdık. Ailenin çok fazla yapacağı bir şey yok, çünkü baba da engelli. Hem konuşamıyor hem de duyamıyor. Annenin psikolojisi harap olmuş durumda, diğer çocukları düşünemiyorum bile. Bu annenin çektiklerini ne kadar empati yapsak anlayamayız. İnşallah çocuğumuz sağlığına kavuşur." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı