Gazete Vatan Logo

Kafaya taktı, savaş çıkaracak!

Kuzey Kore'de Pyognyang yönetiminin paylaştığı yeni propaganda videosunda, ABD savaş gemisi havaya uçuruluyor ve jetleri de düşürülüyor.

Kafaya taktı, savaş çıkaracak!

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginlik sebebiyle sürekli son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Bu sefer Pyognyang yönetimi, ABD hedeflerinin vurulduğu yeni bir propaganda videosu yayınladı.

Resmi medyanın paylaştığı video klipte, Amerikan uçak gemisi Kuzey Koreli askerler tarafından havaya uçuruluyor. Görüntülerde ayrıca savaş uçağı da düşürülüyor.

Ülkenin lideri Kim Jong-un ve rejime övgüler düzülen video klipte, Kuzey Kore'nin test ettiği füzelere de yer verildi.

Pyongyang yönetimi, geçtiğimiz haftalarda birçok füzeyi aynı anda fırlatmış, füzelerden bazıları Japonya kara sularına düşmüştü.

Dünyayı ayağa kaldıran gelişmeden sonra yalnızca ABD değil, Rusya'nın da aralarında bulunduğu diğer devletler sert tepki göstermişti.

Geçen hafta Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom Köyü'nü ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yeryüzünde eşi benzeri olmayan köyde yaptığı açıklamada artık sabırlarının tükendiğini ve askeri harekât seçeneğinin masada olduğunu ilan etmişti.

Pyongyang yönetimi, son olarak hafta sonu roket motoru testi gerçekleştirdi. Test sırasında çekilen bir fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı.

Haberin Devamı

Fotoğrafta, Kim Jong-un denemenin başarılı olmasıyla öyle mutlu oluyor ki sırtına bir komutanı alıyor. Ülkedeki her şeyi denetlemesiyle ünlü Kim'in testi sırasında yaşadığı coşku diğer fotoğraflara da yansıdı.

Pyongyang yönetimi, yüksek itiş gücü özelliği bulunan yeni nesil motoru Shoae fırlatma tesisinde denediğini hafta sonu duyurmuştu.

Bugüne kadar beş kez nükleer denemeye imza atan Pyongyang yönetiminin fırlattığı füze sayısı bilinmiyor.