Gazete Vatan Logo

Kafasında "maganda kurşunu" ile yaşıyor

Ordu'da bir yıl önce başına isabet eden ve hayati tehlike nedeniyle çıkarılamayan kurşunla yaşamak zorunda kalan 14 yaşındaki Ozan Bayar, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor

Kafasında "maganda kurşunu" ile yaşıyor

Ordu'da bir sene önce başına mermi isabet eden 14 yaşındaki Ozan Bayar, hayati tehlike nedeniyle çıkarılamadığı için kafasında kurşunla yaşıyor.

Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi'nde fındık bahçesinde yemek yerken başına nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet eden Bayar, Fatsa ilçesindeki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde bir ay yaşam savaşı verdikten sonra taburcu oldu.

Üç ay gördüğü fizik tedavisinin ardından kısmen yürümeye ve konuşmaya başlayan Bayar, anne ve babası ayrı olduğu için kardeşleri Yusuf (13), Nuri (12) ve Zeynep (9) ile anneannesi Gülseren Yiğit'in yanında kalıyor.

Ozan Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan önceki yaşantısına dair hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Olay öncesi, Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Ünyespor'un altyapısında top koşturduğunu anlatan Bayar, olay sonrası dengesini sağlamakta güçlük çektiği için koşmak bir yana yürümekte zorlandığını aktardı.

"Tüm hayallerim kayboldu"

Bir yıl önceki hayallerini gerçekleştiremediğine dikkati çeken Bayar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Maganda kurşunuyla birlikte tüm hayallerim kayboldu. Geçmişimi hatırlamıyorum. Eskiden çok güzel top oynarmışım ve tek hayalim profesyonel bir oyuncu olmakmış. Şimdi top oynamayı bırakın, zor yürüyorum. Çok sinirliyim ve hiçbir şeye tahammülüm yok. Bana bunu yapan kişinin özür dilemesini ve maddi olarak yardımda bulunmasını beklerdim ama kimse 'Ben yaptım' demedi. Bana bunu yapan kişinin bulunmasını istiyorum."

Bayar, ırmakta suya girmeyi çok sevdiğini, yalnız anneannesinin buna müsaade etmediğini dile getirerek, "Evde tüm gün oturmaktan canım sıkılıyor. Kardeşlerimle oyun oynuyorum ve bağlama çalışıyorum. Anneannem, evden uzaklaşmama müsaade etmiyor. Bu yüzden günümün çoğunluğunu evde geçiriyorum." dedi.

Kafasındaki kurşunla şimdilik yaşamak zorunda olduğunu kaydeden Bayar, "Eski sağlığıma kavuşmayı iple çekiyorum ancak kurşunun beynimden çıkartılması çok riskliymiş. Bu yüzden şimdilik böyle yaşamak zorundayım. Bu süreçte can sıkıntımı alacak ve derslerime yardımcı olacak bir bilgisayara ihtiyacım var. Yardım sevenlerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ozan Bayar, bu hale gelmesine neden olan kişinin özür dileyerek af dilemesi halinde çok mutlu olacağını da dile getirdi.

"Torunum eskisi gibi değil"

Bayar'ın anneannesi Gülseren Yiğit, torununu sakat bırakan kişinin bulunmasını istedi.

Düğünlerde silah atmanın bölgelerinde yaygın olduğunu ifade eden Yiğit, bu yüzden diken üstünde yaşadığını ve torunlarını silah atılırken dışarıda tutmamaya özen gösterdiğini anlattı.

Ozan'ın hayatının nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla karardığına işaret eden Yiğit, "Geçen yıl bu zamanlarda fındık bahçesinde yemek yerken Ozanım birden yere yığıldı. Ben kafasına bir şey düştüğünü sandım ancak hastanedeki polisler torunumun kafasına kurşun isabet ettiğini söyledi. O günden bugüne kadar geçen her günüm bir çileye dönüştü. Torunum eskisi gibi değil, çok sinirli ve geçmişe dair hiçbir şey hatırlamıyor." dedi.

Haberin Devamı

Yiğit, torunu Bayar'ın ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Torunlarımın anne ve babası ayrı olduğu için onlara ben bakıyorum. Anneleri Çorum'da çalışıyor ve her ay belli miktarda bir para gönderiyor. Torunumu her üç ayda bir doktora götürmek ve tedavisine devam etmek zorundayım. Yalnız maddi gücüm buna imkan vermiyor. Ozan'ıma devletten özürlü maaşı bağlanmasını istiyorum. İnşallah torunuma bunu yapan kişi bulunur da cezasını çeker."

Tedavi süreci

Fatsa'daki özel hastanenin beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Dr. İsmail Karataş, kurşunun çocuğun kafasından çıkartılmasının riskli olduğuna işaret etti.

Çocuğun hastaneye getirildiğinde durumunun ciddi olduğunu anlatan Karataş, "Kafasından giren bir kurşun beyni delerek hasara neden olmuştu. Ameliyatta kırık kemik parçalarını alarak beyin zarını tamir ettik. Yalnız kurşunu almayı başaramadık. Kurşunu almamak almaktan daha iyiydi. Çocuk yoğun bakım servisinin ardından bizden taburcu oldu ve fizik tedavi gördü. Kurşun sıkıntı oluşturmaya başlarsa yeniden bir ameliyat gündeme getirilebilir ancak şu anda bir ameliyat söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı