Gazete Vatan Logo

Kafasına göre oynayanın şansı makineden yüksek

Milli Piyango İdaresi yetkililerine göre, Sayısal Loto'da bu hafta 6'yı tutturan 1 kişi yaklaşık 5 trilyon alacak. İstatistiklere göre, kuponu kendi dolduranların 6 rakamını tutturma şansı, makineden daha fazla

Milli Piyango İdaresi, bu hafta tarihinin en yüksek sayısal loto ikramiyesini vermeye hazırlanıyor. Sayısal Loto'nun bu hafta 5 trilyonun üzerinde ikramiye vermesi bekleniyor. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, vatandaşlar 6 bilenin çıkmaması nedeniyle 2 haftadır büyük ikramiyesi devreden Sayısal Loto'ya adeta hücum etti. Dün saat 11.00 itibariyle Sayısal Loto'ya 275 milyar lira yatırılırken, bu tutar saat 12.00'da 685 milyar liraya, 13.00'da ise 949 milyar liraya ulaştı.

Aynı saat itibariyle toplam hasılat da 4 trilyon 800 milyar lira olarak gerçekleşti. Hasılatın bugün 6.5 trilyon lirayı aşması bekleniyor. Yetkililer, Sayısal Lotocuların yüzde 80'inin kuponlarını Cumartesi günü yatırdığına dikkat çekerek, bu çekilişte de aynı trendin sürmesi halinde toplam hasılatın çekiliş saatine kadar 9 trilyon liraya yaklaşacağının hesaplandığını ifade ettiler. Bu durumda 1 kişi 6'yı tutturursa, devirle birlikte 5 trilyon dolayında ikramiye alacak.

Kendiniz doldurun
1996 yılından beri çekilen Sayısal Loto'da istatistiklere göre 6 rakamını bulma şansı 14 milyonda 1. Son 8 yılda 824 kişi kendi doldurdukları kolonlarla 6 rakamını tutturdu. Makinenin doldurduğu kuponlarla 6'yı bulanların sayısı ise 239. Sayısal Loto'da oynanan kolon sayısına bağlı olarak en şanslı illerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir gelirken, en şanssız iller Iğdır, Kilis, Tunceli ve Gümüşhane.

Haberin Devamı