Gazete Vatan Logo

Kafa kesmeyi öğreniyorlar

IŞİD’in sosyal medyada yayınladığı son propaganda videosunda Kazak kökenli çocuk militanların eğitim kampında çekilen görüntüler yer aldı. Kazakistan’dan yakın zamanda Suriye’ye gelerek örgüt saflarına katılan ailelerden oldukları belirtilen çocuklara Arapça ve şeriat eğitiminin yanı sıra gelişmiş silah eğitimi de verildiği öne sürülüyor. 10 yaşından küçük erkek çocuklarından oluşan öğrencilerden birisi, “İnşallah kafirleri kesen mücahitlerden birisi de ben olacağım” diyor.

Kazak istihbaratı, IŞİD’e katılmak için en az 300 Kazak vatandaşının Suriye’ye gittiğini belirlediklerini duyurmuştu. Kazak cihatçıların yarıya yakın bölümünün kadınlardan oluştuğu söyleniyor.

550 Alman katıldı

Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’e katılanların sayısının 550’yi bulduğu, bunların en az 60’ının öldüğü açıklandı. Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, Welt Am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, “Almanya’dan ayrılarak IŞİD’e katılanların sayısının artmasından kaygılıyız. Özellikle son 6 haftada bu sayı daha ciddi bir şekilde arttı” diye konuştu.

Haberin Devamı