Gazete Vatan Logo

Kadroya geçen işçiye yüzde 10 zam müjdesi

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, kadroya geçen taşeron işçilere yüzde 10 zam verileceğini açıkladı. Sarıeroğlu, izin sürelerinde de düzenlemeye gidileceğinin müjdesini verdi

Kadroya geçen işçiye yüzde 10 zam müjdesi

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci devam ederken, maaşlarıyla ilgili müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu verdi. Bakan Sarıeroğlu, “4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz” dedi.

Son viraja girdik

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2017 Ödül Töreni’nde konuşan Bakan Sarıeroğlu, işçilerle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Taşeron konusunun bu hafta son viraja girdiğinin altını çizen Sarıeroğlu, “Çalışmalarımızda Allah’a çok şükür büyük bir aksaklık yaşamadık. Biraz algı operasyonlarına, bilgi kirliliklerine maruz kaldık ama sağlıklı bir şekilde yürüttük” diye konuştu.

Sınavları bastık

Sarıeroğlu, 4C’den 4B’ye geçişlerle ilgili de şunları kaydetti: “4C’den 4B’ye geçecek kardeşlerimizle ilgili de kararnamemiz Resmi Gazete’de yayımlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışı ile izin sürelerini düzenleyerek 4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

Taşeron konusunda yaptıkları çalışmalarda çok ciddi engellemeler, spekülasyonlar ve sıkıntı yaratacak müdahalelerle karşılaştıklarının da altını çizen Sarıeroğlu, “81 ilde teyakkuz halinde olduk. Sınavları bastık, değerlendirme komisyonlarını kontrole gittik, hak ve adalet temelli bir sürecin uygulanması için yoğun bir gayret içinde olduk” dedi.

Büyük ödül toplumsal cinsiyet eşitliğine

TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri şöyle:

- Büyük Ödül: Koç Holding-Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum

- Yenilikçilik Ödülü: Mercedes-Benz Türk-50. Yılda 50 Startup

- Etkililik Ödülü: Dow Türkiye-Öğretmenin Kimyası

- Kapsayıcılık Ödülü: Türk Traktör-Filizlerin Mucizesi

- İyi Uygulama Ödülü: Ford Otosan-Umuda Yolculuk

- Sürdürülebilirlik Ödülü: L’oreal Türkiye-Bilim Kadınları İçin

Haberin Devamı

- GAN Türkiye Özel Ödülü: Türk Traktör-Tarım Makineleri Laboratuvarı

- Jüri Özel Ödülü: Dentaş-Özel Eğitim Uygulama Merkezi

- KOBİ Büyük Ödülü: JP Gıda-İyilik Atölyesi