Gazete Vatan Logo

Kadjar’la liderliğe oynuyor!

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sınıfı olan crossover’da rekabet yaz aylarında daha da kızışacak. Renault, C crossover segmentindeki ilk modeli Kadjar’ı 26 Haziran’da pazara sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow 2015 Fuarı’nda sergilenen Kadjar, 69 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla showroom’lardaki yerini alacak.

Kadjar’la liderliğe oynuyor!

Renault, yeni modeliyle 45 bin adetten fazla satılan C crossover sınıfında liderliğe ulaşmayı hedefliyor. Renault, Kadjar’dan yılda 10-11 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi planlıyor. Marka, 2015’te crossover rüzgarını arkasına alarak binek otomobildeki liderliğini de 17’nci yılına taşımayı istiyor.

Gelelim Kadjar’ın özelliklerine... Nissan ile ortak geliştirilen araç, Renault’nun yeni tasarım imzasının ve yeni marka kimliğinin DNA’sını yansıtıyor. İç mekenda fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu Kadjar’da kişiselleştirilebilen ve internete bağlantı imkanı veren ‘Renault R-Link 2’ multimedya sistemi, tabletler gibi kolayca kullanılabiliyor.

Dizel-otomatik seçenek

Kadjar’da kendi kendine park etmeye yarayan ‘Eller Serbest Park Sistemi’, öndeki araca çarpma riskinde frenleri otomatik devreye sokan ‘Aktif Acil Fren Destek Sistemi’, park manevralarında sürücüyü uyaran ‘360 derece park desteği’, ‘Şerit Takip Sistemi’ gibi donanımlar bulunuyor.

4x2 ve 4x4 versiyonlarıyla satışa sunulacak crossover’da 1.5 litre hacimli 110 ile 130 beygir güç üreten iki dizel ve 130 beygirlik 1.2 TCe benzinli motor yer alacak. 110 beygirlik dizel ve benzinli motorlarda EDC çift kavramalı otomatik vites seçeneği 2016’da gelecek. Kadjar, ülkemizde ‘Touch’ ve ‘Icon’ donanım paketleriyle satılacak.

Haberin Devamı