Gazete Vatan Logo

Kadir İnanır’ı hedef aldı

Kadir İnanır’ı hedef aldı

“Kendilerine göre bir sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlardır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akil İnsanlar Heyeti’ni ve isim vermeden, önceki gün toplantı çağrısı yapan heyetteki sanatçı Kadir İnanır’ı sert sözlerle eleştirdi. Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, Bahçeli, önceki gün Ankara’daki il istişare toplantılarında partililere şunları söyledi:

Azınlık hükümeti tepkisi

“MHP, siyasi etiği bozan, siyasi hayatı yozlaştıran her türlü anlayışı reddeder. MHP’den temin etmek suretiyle azınlık hükümeti tek başına iktidar olabilir sözüne inanarak, iktidar olmak hevesine kapılanlar, farkında olmadan MHP’ye hakaret etmektedirler. Bunu yapabilmeyi düşünen insanın da MHP’de yeri yoktur.”

‘Keçiler diye...’

“Şimdi bir artist, kalkmış TV’de reklam yapıyor, keçiler diye. Kendilerine göre de bir sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlardır. Bu sanatçı insanlar, bu tür senaryolara alışıktır. Türk sinema hayatında iki tane senarist vardır. Birincisi Bülent Oran, diğeri Sefa Önal’dır. Fakir kız, zengin oğlandan tut, köyden kente geçerken sorunlar hep bu senaristlerin oluşturduğu filmlerle sinema hayatı zenginleştirilmiştir. Bazıları vardır içlerinde iyi oğlan, bazıları vardır, fakir kız veya zengin kız şeklinde. İyi oğlanlar hep baş artist olarak, söz gelimi Ayhan Işık. Kötü adam da Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. Bu senaryoların hepsi devam ediyor. Kim işine yarıyorsa Ayhan Işık, kim işine yarıyorsa Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. Türk milleti böyle zehirleniyor.”

Haberin Devamı