Gazete Vatan Logo

Kadınların tercihi sakallı erkekler

Araştırmalar sakal uzatmış erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici bulunduğunu ortaya koyuyor. Sakallar uzun süreli ilişkilerin de teminatı gibi...

Kadınların tercihi sakallı erkekler

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, uzun süreli ilişki arayan kadınların büyük çoğunlukla sakallı erkekleri tercih ettiğini ortaya koydu. 8 bin 500 kadının karşı cinste aradığı fiziksel özellikleri mercek altına alan araştırmada, kadınlara erkek fotoğrafları gösterildi ve ‘hangisini daha çekici buldukları‘ soruldu. Kadınların büyük çoğunluğu en çekici erkeklerin ‘sakal uzatan erkekler’ olduğunu söylerken, evlilik ya da uzun süreli ilişkiler için sakıllı erkekleri tercih edeceklerini ifade ettiler. Akademik çalışmalarıyla ünlü Amerikan ‘Journal of Evolutionary Biology’ dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kadınların büyük bir çoğunluğu ise sakalı çok uzamamış ‘kirli sakallı‘ diye tabir edilen erkekleri kısa süreli ilişkilerde tercih ediyor.

‘Traşlı erkek çekici değil’

Kadınların traş olmuş erkekleri genellikle çekici bulmadıklarının altını çizen araştırma ekibinin başındaki Doktor Barnaby Dixson, “Bazı kadınlar sakalsız erkeklerin ‘korkunç‘ olduğunu bile söylüyor. Tabii ki kişiden kişiye farklılık bulunuyor. Ama araştırma sonuçlarımız sakal uzatmış erkeklerin karşı cins tarafından daha çekici bulunduğunu ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takım elbise ile karşı konulmaz ve çekici görünüyorlar

Kadın bloglarında kadınların sakallı erkeklerden hoşlanmalarının ve onlarla birlikte olmak istemelerinin ardından yatan nedenler ise şöyle öne çıkıyor

-Sakal bir erkeği kuvvetli ve erkeksi gösterir.

Sakallı bir erkek her zaman için bebek yüzlü bir erkekten daha seksidir. Kadınlar erkeksi bir görünümü olan ve kuvvetli erkekleri beğenir.

-Sakallı erkekler takım elbiseyle çok karizmatik görünürler.

Aslında sakal ve takım elbise bir zıtlık oluşturur. Oldukça modern ve şık bir takımın üzerinde ilkel ve güçlü bir erkeğin sakallı yüzünü hayal edin. İşte bu zıtlıktan ortaya bir muhteşemlik çıkar ve erkeği inanılmaz çekici bir hale getirir. Takım elbiselerin sakallı erkeklere daha çok yakıştığı bir geçektir.

-Sakallı bir erkek sizi isyankar günlerinize geri götürür.

Haberin Devamı

Hayatınızın ilerleyen yıllarında sakallı bir erkekle birlikte olursanız, gençlik günlerinden kalma o isyankar atmosferi yeniden yakalarsınız fakat gençken karşılaştığınız zorluklar bu sefer hayatınızda yoktur.

-Cilt kanserine engel

Son dönemde ileri sürülen bilimsel bulgulara göre, sakallı erkekler diğerlerine göre daha sağlıklı. Southern Queensland Üniversitesi’nin konu ile ilgili yayınladığı bir araştırmaya göre, sakal UV ışınlarını yüzde 90 oranına kadar engelleyebiliyor ve bu cilt kanseri riskini düşürerek yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.

-Erkeği daha olgun gösterir

Sakallı bir erkek, sakalsız haline göre her zaman daha olgun ve ciddi görünür. Kadınların kendilerinden daha yaşlı ve görüp geçirmiş erkeklerden hoşlanmak gibi bir iç güdüleri olduğu söylenebilir. Bu nedenle, sakallı bir erkek her zaman daha iyi bir seçim olacaktır.