Gazete Vatan Logo

Kadınların omzunda

Okulunun Ankara’ya düzenlediği gezi sırasında hocası Atilla G.’nin odasında intihar ettiği iddia edilen hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisi Alara Karademir’in, gelin duvaklığı, yazması, avukatlık cübbesinin konulduğu tabutunu, kadınlar omuzlarında taşıdı.

Kadınların omzunda

Hukuk fakültesi öğrencisi Alara Karademir okul gezisinde hocası Atilla G.’nin odasında intihar etti. Alara için Küçükçekmece’deki Hacı Ömer Çetinsaya Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Alara’nın annesi ve babasını öldürdüğü gerekçesiyle hükümlü bulunduğu Sivas Yarı Açık Cezaevi’nde cezasını çeken anneannesi Hayriye Gündüz, özel izinle katıldı. Taziyeleri Alara’yı büyüten dayısı Gencer Gündüz, dedesi Recep Gündüz ile yakınları kabul etti. Törene aile ve yakınlarının yanı sıra Alara’nın arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Alara Karademir’in tabutuna gelin duvaklığı, yazma ve avukatlık cübbesi konuldu. Anneanne Hayriye Gündüz, uzun süre tabuta başını koyarak gözyaşı döktü.

Alara’nın arkadaşları da gözyaşına boğuldu. İlkokul arkadaşlarından Berfin Şafak Özer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Alara ile en son iki hafta önce görüştüklerini söyledi. Özer, “Zaten kötü bir çocukluk geçirmişti. Hukuk okumaya başladı. Güçlüydü” dedi. Alara ile son konuştuklarında dertleştiklerini ifade eden Özer, intiharın da anlık bir şey, kaos durumu olduğunu o nedenle intihar hakkında biraz düşünmek gerektiğini dile getirdi. Törene katılan bazı kadınlar da ‘sessiz kalmıyoruz’ yazılı dövizler ve kadın cinayetlerine tepki gösteren pankartlar açtı. Alara Karademir için helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip, cenaze namazı kılındı. Kadınlar da cenazede cemaat ile birlikte en önde saf tuttu. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Alara’nın tabutu kadınların omuzunda cenaze aracına kadar taşındı. Tabutun aracına konmasının ardından, alkışlarla uğurlandı. Alara Karademir, Küçükhalkalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı