Gazete Vatan Logo

Kadınların bilmesi gereken sırlar...

Sağlık konularında şehir efsanelerine çok sık rastlanıyor. Konu, zaten açıkça konuşulamayan cinsellik olduğunda ise bu efsaneler oldukça fazlalaşıyor. Cinsel mitlere bilimsel bir ışık tutmak istedik. İşte kadınların bilmesi gereken yatak odası sırları!

Cinsel bölgede uyarılma yaklaşık 1 saat devam eder: Cinsel bölgede uyarılma yaklaşık 1 saat boyunca devam eder. Bu nedenle konsantrasyonunuz bozulsa da kısa bir süre sonra tekrar uyarılmayı deneyebilirsiniz. Önemli olan gerçekten işe yarayacak teknikleri ve uyarılma yöntemlerini kullanıp kullanmadığınızdır. Devam eden sorunlarda mutlaka bir uzmana başvurun ve doğru yöntemleri deneyip denemediğinizi öğrenin.

Vajina ph’ına dikkat!: Vajinanın belli bir PH (asidik veya alkaline) seviyesi vardır. Normal vajinal PH 3.8 ile 4.5 arasındadır. Yaşla birlikte azalan östrojen vajinal PH’ı yükseltir. Ayrıca spreyler, vücut jelleri, pudralar, kokulu sabunlar gibi kadın hiyjeni ürünler vajina PH dengesini bozabilir. Sonuçta enfeksiyonlar, doku hasarı, kaşıntı oluşabilir. Sağlıklı bir seks yaşamı için vajinal PH’ı bozmayın. Vajinal PH’ı hekiminize danışarak değişik takviyelerle düzenleyebilirsiniz.

Aşk kaslarını düzenli olarak çalıştırın: Kegel egzersizi olarak bilinen çalışmalarla cinsel bölgeyi çevreleyen “aşk” kaslarını düzenli olarak çalıştırın. Bu çalışmalar ile cinsel bölgeye daha fazla kan pompalanmasını, uyarılmayı ve orgazm kapasitesini arttırabilirsiniz. Ancak dikkat! Her kadın kegeli doğru yapamıyor. Çalışmaları doğru şekilde yapmak için bir uzmana danışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Seksi düşünün: Seks her zaman spontan olarak aklımıza gelmez. Aktif olarak seksi düşünmeye vakit ayırın. Erotik kitaplardan yardım da alabilirsiniz. Böylece akşam saatlerinde bir yakınlaşma için kendinizi zihinsel olarak hazırlamış olursunuz.

UYARILMA SÜRENİZ FARKLI OLABİLİR

İsteğinizi ifade edin: Pek çok kadın cinsel istek duyduğunda, cinselliği başlatmak istediğinde eşleri tarafından yanlış değerlendirilme korkusuyla kendilerini frenliyor. Oysa pek çok erkek eşlerinin cinsellikte daha aktif bir rol oynamasını arzuluyor. Yaptığımız çalışmalarda cinsel hayatlarında sorun yaşayan kişilerin neredeyse yarısının konuyu eşleriyle konuşamadığını tespit ettik. Oysa bu endişeleri yenmenin tek yolu eşinizle konuşmanız.

Haberin Devamı

Cinselliği teşvik edin: Spontan cinsellik şu anlamda önemli. Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Çok yorgun olsanız da, kendinizi bakımsız hissetseniz de kendiliğinden gelişen karşılıklı istekler oluştuğunda bunun keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak bu hisler her zaman kendiliğinden bir anda gelişmek zorunda değil. Karşılıklı motivasyon olduğunda çeşitli uyarılarla cinselliği teşvik etmek, uyarılmayı arttırarak seks moduna geçmek de doğru.

Aynı anda olmasa da güzel: Eşinizle aynı anda tatmin olmuyorsanız bir eksiklik yaşadığınızı düşünmeyin. Kadın ve erkek uyarılma süreci ve orgazm fonksiyonu farklı çalışır. Bu nedenle iki tarafın orgazmı çoğu zaman senkronize gelişmez. Önemli olan kaliteli bir beraberlik yaşamaktır. Her seferinde olmasa da düzenli orgazm olmanız da önemlidir. Eğer orgazm olurken zorlanıyor veya hiç orgazm yaşayamıyorsanız mutlaka yardım alın.

Nedeni “siz” değilsiniz: Pek çok kadın eşlerinin cinsel sorunlarını kişisel algılıyor. Örneğin eşinde erken boşalma olan kadınlar eşlerinin bir an önce orgazma ulaşmak için bencillik yaptığına; eşinde sertleşme sorunu olan kadınlar eşlerinin kendilerini çekici bulmadıkları için performans sorunu yaşadığına inanabilirler. Oysa bu tip cinsel sıkıntıların altında çoğu zaman hormonsal eksiklikler, penis damar-sinirlerinde sorunlar gibi organik nedenler yatar. Bu nedenle sorunu kişiselleştirmeyip organik bir faktörleri aklınızda bulundurarak çözüm arayışına gitmeniz doğrudur.

Haberin Devamı

Gençler de cinsel sorun yaşayabilir: Genç kadın ve erkeklerde de pek çok cinsel sorun görülebiliyor. Özellikle erkeklerde sertleşme sorunu, erken boşalma, isteksizlik; kadınlarda ise libido kaybı, uyarılma-orgazm sorunları, kuruluk, cinsel ağrı ve vajinismus yaygın.