Gazete Vatan Logo

Kadınları kızdıran robotlar yılbaşında piyasaya çıkıyor

Robotlarla seks gerçek oluyor. Seks bebekleri tasarlayan Matt McMullen’ın yarattığı yeni Harmony 2.1, 2018 Ocak ayından itibaren satışa sunulacak. Robotlara ‘soğuk’ ve utangaç gibi kişilik özellikleri de eklenince kadınlardan büyük tepki geldi

Kadınları kızdıran robotlar yılbaşında piyasaya çıkıyor

2014 yılından beri üzerinde çalışılan seks robotu 7 bin 600 ila 15 bin 500 sterlin (yaklaşık 35 ile 75 bin lira) arasında satışa sunulacak. Satın almak isteyenler robotun fiziksel özelliklerini kendileri seçebilecekler. Onlarca farklı yüz, göğüs hatta vajina seçeneği sunulacak.

Bunun yanı sıra robotun ‘kişilik’ özellikleri de alıcı tarafından seçilebilecek. 18 adet ‘kişilik’ seçeneği bulunan robotun bir özelliği de ‘utangaç’ kişilik. Daha önce de Doug Hines isimli başka bir girişimci ‘Soğuk Farrah’ isimli, cinsel ilişkiden hoşlanmayan özellikler yüklenen bir seks robotunu piyasaya sunmuştu. Fakat kadın bedeninde yapılan seks robotlarına ‘utangaç’ ya da ‘soğuk’ gibi özellikler yüklemek tecavüzü normalleştirebileceği ve meşrulaştırabileceği korkusuyla için uzun süredir eleştiriliyor.