Gazete Vatan Logo

Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar

Normal doğum anne adayları için korkulu bir rüya. Sezaryen doğumları azaltmak için artık birçok etkinlik düzenleniyor.

Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar

Türkiye sezaryen doğumlarda dünyada ilk üç sırada yer alıyor. Her iki bebekten biri sezaryenle dünyaya geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre oranın yüzde 15 olması gerekiyor. Türkiye’deki yüksek sezaryen doğum oranlarının sebeplerinin başında doğum korkusu geldiğini söyleyen annebilirse.com’un kurucuları Banu Soyak ve Sezin Arar, “‘Annelik bir sanattır, hayatınızın en önemli eserini yaratmaya hazır mısınız?’ diyoruz ve ülkemizdeki tüm anneleri bilinçli nesiller yetiştirme yolunda desteklemeyi hedefliyoruz” diyor.

Türkiye’de her kesimden kadınları bilinçlendirebilmek için çalışan Soyak ve Arar, belediye, STK ve markaları bir araya getirerek topluma faydalı zengin içerikli program ve organizasyonlar düzenlemeyi de görev edinmiş. Bu kapsamda da Beşiktaş Belediyesi, annebilirse.com işbirliği ve ARPR’ın organizasyon desteği ile “Çiçeği Burnunda Anneler Buluşuyor” etkinliğini hayata geçirmek için yola çıkmışlar. Etiler Sanatçılar Parkı’nda bugün 13:00’da başlayıp yarın 17:30 da sona erecek olan Çiçeği Burnunda Anneler Buluşuyor etkinliğinde söyleşi ve panellerde çarpıcı başlıklar yer alacak. Sağlıklı bir hamilelik süreci, yenidoğan bebek bakımı, Serebralpalsi ve üstün zekalı çocuklar, iştahlı veya iştahsız çocuklarda beslenme, doğanın çocuk gelişimindeki yeri, uyku problemleri gibi birçok konu ele alınacak.

Haberin Devamı

Babaların çoğu çocuklarıyla TV izliyor

AÇEV’in Türkiye’de yaptığı bir araştırmaya göre çocuğuyla evde televizyon izleyerek vakit geçiren baba oranının yüzde 79. Babalarımızın da çocuklarıyla oyun oynayarak vakit geçirmelerini, masal ve hikaye anlatmalarını, daha bebekken anneye destek olmalarını sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğu olmalı.