Gazete Vatan Logo

Kadınlara 21 milyon kutu boya!

Geçen yıl 21 milyon kutu saç boyası satan Neva Kozmetik, bu yıl yabancı bir kozmetik şirketini bünyesine katacak. Şirket enerji, tarım ve turizme yatırım planları da yapıyor.

Türkiye’nin ilk yerli boya üreticisi olan ve 1991 yılında Wella’da Satış Müdürü olarak görev yapan Teoman Okay’ın kurduğu Neva Kozmetik, bugün dünya devleriyle rekabet ediyor. Geçen yıl 21 milyon kutu saç boyası satan Neva Kozmetik, bu yıl yabancı bir kozmetik şirketini bünyesine katmaya hazırlanıyor. Şirket, 2015 yılından itibaren enerji, tarım ve turizm gibi alanlara yatırım yapmayı da planlıyor.

21 milyon boya sattı

Yılda yaklaşık 800 ton saç boyası ürettiklerini belirten Neva Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Okay, “Yani yılda yaklaşık 25 milyon adet saç boyası üretiyoruz. Bu rakam ile iç pazarda yaklaşık yüzde 35’lik bir pazar payına sahibiz. Son 1 yılda 21 milyon adet saç boyası sattık. 2015 yılını hedefleyerek farklı kollarda enerji, tarım ve turizm gibi yatırım planlamalarına başladık. 2014 yılında bir yabancı kozmetik şirketini de bünyemize katmak için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

2013 yılının kendileri için inovasyon yılı olduğunu kaydeden Armağan Okay,”İspanya’da 71 yıllık saç bakımı, saç boyası, arıtma ve çevre sağlığı konusunda uzmanlaşan bir firmanın yüzde 95 hissesini alıp Türkiye’de üretime başladık. Özellikle saç boya konusunda çok deneyimli olan bu firma sayesinde hem Türkiye hemde ihracatta büyük atılım gerçekleştirdik” diye konuştu.

Hedef Güney Amerika

Yurtdışında da büyüme planları yaptıklarını anlatan Armağan Okay, şöyle devam etti:

“Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir, Güney Amerika, Makedonya, Fas, Tunus, Dubai gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Yeni fabrikamız ve yüzde 80 artan üretim kapasitemizle ihracat için yeni ülkelerle görüşmeye başladık. Hindistan ile büyük bir anlaşma sürecindeyiz. Hedeflerimizin arasında Arjantin ve Venezuela var. Ayrıca uluslararası pazarda da ciddi bir atak yaparak, Almanya Düsseldorf’ta Neva Kozmetik ofisi açtık. Hollanda’ya açılıyoruz. Türk kuaförlerinin yoğun olduğu ve Türk tüketicisine daha kolay ulaşabileceğimiz yerler öncelikli tercihimiz.”

500’den fazla renk var

ARMAĞAN Okay, ürünleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Neva Kozmetik; Nevablond Renk Açıcı Pudra, Nevacare Nutritive Saç Bakım Ürünleri, Exicolor Profesyonel Kalıcı Krem Saç Boyası, Botanic Saç Boyası ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Şirketimiz, Türkiye’nin en çok satan saç boyası Nevacolor ile pazarda lider konumda. Neva Kozmetik, saç boyası sektörüne 37 renk ile girmiş, 2013 itibarıyla 500 renkten fazla saç boyasına sahip.”

Avrupa’nın en büyük üretim tesisini kurdu

AVRUPA’NIN en büyük saç boyası üretim tesisini Çerkezköy’de faaliyete geçirdiklerini belirten Armağan Okay, şöyle devam etti: “10 bin metrekare alan üzerinde kurulu fabrikamızda gelişmiş üretim tekniklerini kullanıyoruz. 10 milyon TL yatırım yaptık. Almanya’dan aldığımız 2 makine sayesinde, saç boyası ve saç ürünlerinin testlerini sağlayan, güneş ışınlarını ve havada bulunan nemin etkilerini ölçen teknolojik bir sistemi hayata geçirdik. Yeni fabrikayla üretimimizde yüzde 80 artış oldu.”

Haberin Devamı