Gazete Vatan Logo

Kadınlar mutluluğu kişisel gelişim kitaplarında arıyor

Tara Kitap'ın kurucusu ve direktörü Selcen Gür, kadınların kişisel gelişim kitaplarında mutluluğu aradığını anlatıyor

Kadınlar mutluluğu kişisel gelişim kitaplarında arıyor

Modern dünyanın yüksek standartları özellikle kadınlar üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor. Bunların bir süre sonra kadınları depresyona ve tükenmişlik sendromuna sürüklediğini söyleyen Tara Kitap'ın kurucusu Selcen Gür, kadınların bu kitaplarda mutluluğu aradığını anlatıyor.

Kadınlar aradıkları mutluluğu kişisel gelişim kitaplarında bulabiliyor mu?

Biz kadınlar, erkeklere kıyasla çok daha 'ilişkisel' varlıklarız, hayatımızı idame ettirirken ilişkilerimize yoğunlaşıyoruz. İlişkiler konusunda daha mahir olalım istiyoruz. Bütün bunları yaparken de kendimizi daha mutlu ve huzurlu hissedelim istiyoruz. Hal böyle olunca kişisel gelişim kitaplarına daha çok yöneliyoruz. Çünkü bir hedefimiz var: daha iyi bir hayat. Ve daha iyi bir hayat, biz kadınlara göre daha iyi ilişkilerden geçiyor. O yüzden de hayatı ‘ilişki’ odaklı ele alan kişisel gelişim kitaplarına meylediyoruz.

"Türk kadınları en çok annelikle ilgili kişisel gelişim kitapları okunuyor."

Boşanma sonrası doğru kişiyi arayanlar 35-45 yaş arasında

Haberin Devamı

Türk kadınları ne kadar kişisel gelişim kitabı okuyor?

Türkiye’de en çok annelikle ilgili kitaplar ilgi görüyor. Bunu ‘erkeklerin dünyasını anlamaya yönelik’ olanlar ve ‘ilişki’ kitapları takip ediyor.

Hangi dönemlerde ve kaç yaşındakiler bu kitapları okuyor?

Bizdeki verilere göre okuyucularımızın ve sosyal medya takipçilerimizin en büyük kısmı 25-35 yaş arası kadınlar. Bu grubu 18-24 yaş arası kadınlar takip ediyor, üçüncü büyük grubumuz ise 35-45 yaş arası kadınlar. Ağırlıklı İstanbul’dan, takiben İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Eskişehir, Konya, Samsun ve diğer illerden kadın okuyucularımız var. Misal, ‘Boşanma Sonrası Doğru Kişiyi Bulmak’ kitabımız 35-45 yaş grubuna, ‘İlişkilerin Kırılma Noktası’ kitabımız 25-35 yaş grubuna daha çok hitap ediyor.