Gazete Vatan Logo

Kadınlar fiyonk bağladı

Paris Haute Couture ilkbahar-yaz 2017-18 koleksiyonları Paris’te modaseverlerle buluştu. Koleksiyonlar kabarık etekler, volanlar, baskılar, çiçekler, şapkalarla birlikte sizi rüyanızın en güzel yerine ışınlayacak.

Kadınlar fiyonk bağladı

Givenchy

Clare Waight Keller’ın Givenchy’de tasarımcı olarak imza attığı ilk koleksiyonunda ombre geçişli etekler, pileler, gece kıyafetlerinin üstüne latex trençkotlar geçer not aldı.

Dior

Rodin Müzesi’nde düzenlenen defilede sürrealizmin Maria Grazia Chiuri’yi nasıl etkisi altına aldığını izleme fırsatı bulduk. 20’nci yüzyılda ortaya çıkan giyilebilir sanat anlayışını gözler önüne seren Dior, tüy ve püskülün yanı sıra pileleri kullanan bir diğer marka oldu. Modellerin sloganlarını köprücük kemiklerinde taşıdığı defilede maskeler balo havası kattı.

Ralph&Russo

Pastel tonlardan vazgeçmedi. Tüyler ve kristallerle özenli terziliği bir araya getiren marka defile sonunda Brezilyalı blogger Camila Coelho’ya gelinlik giydirirek defileyi noktaladı. Markanın, Prens Harry ile evlenecek olan Meghan Markle’a gelinlik dikeceği de öne sürüldü.

Giambbattista Valli

Valli’nin vazgeçmedikleri arasında yer alan organza ve tül elbiseler, kabarak tasarımlar yine başroldeydi. İpek ve şifondan hazırladığı tasarımları ise kristallerle bezeyen Valli göz alan tasarımları beğeniye sundu.

Haberin Devamı

Chanel

Düzenli olarak her yıl Grand Palais’de defilelerini sunan Chanel mekanı bu kez bir Fransız bahçesine dönüştürdü. 1920’lere gönderme yaptığı koleksiyonda vatkalar, tüller kabarık mini elbiselerle geri döndü.

Maison Margiela

Marka da rengarenk tasarımlarını sporcu dokunuşuyla birleştirdi. Markanın kumaş seçimi ise bakış açısı ve ışığa gore renk değiştiren latex ve plastik malzemeden yana oldu.

Giorgio Armani Prive

Koleksiyonda pul ve payetler ile mini elbiseler beğeni toplarken sulu boya etkili dijital baskılar kullandı.

Iris van Herpen

Bilimkurgu filmlerinden çıkma tasarımlarla karşımıza çıkan marka nezaket ile yapılı tasarımların mükemmel bir uyumu gibiydi.

Alexander Vauthier

90’ların partilerini aratmayan Vauthier militar şapka ve ceketlerle devasa fiyonklu elbiseler, minimal gözlüklerle sokağa en çok hitap eden couture koleksiyonlarından biriydi.

Elie Saab

1920’lere ışınlanan bir digger marka da Elie Saab oldu. Pastel tonlar, ipek ve şifonlar, fırfır ve işlemelerle sofistike ve zamansız tasarımlar sundu.

Haberin Devamı

Jean Paul Gaultier

Yaşayan efsane Jean Paul Gaultier, üç boyutlu hissiyat sunduğu siyah beyaz tasarımları ve futuristic yaklaşımıyla başka bir döneme gitti.

Valentino

Tasarımcı Pierpaolo Piccioli kabarık aksesuarlara ve volümlü tasarımlara dikkat çekti.

Zuhair Murad

Krem, beyaz, kırmızı renkler ön plana çıkarken transparan kumaşları imza gibi kullanan Zuhair Murad yine ödül törenlerinde tercih edilecek isimler arasında yer alacak.