Gazete Vatan Logo

Kadınlar engellendi iddiasına tepki

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, TBMM’deki tiyatro oyununda kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiasına tepki gösterdi “Müthiş bir faaliyet yaptık. Hiç ondan bahsetmek yok” dedi

Kadınlar engellendi iddiasına tepki

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Klasik Türk Sanatları Merkezi’nin Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “Revnakın İzdüşümü” sergisinin açılışını yaptı. TBMM’deki Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı tiyatro oyununda kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiasını yalanlayan Kahraman şunları söyledi:

‘Dolu her taraf’

Yapılacak iş sadece ve sadece Çanakkale Türküsü’nü söylemek. Söyleyenler içinde 16 tane hanım var. Toplamda 13 tane erkek var. Toplamda 29 kişi var. 9 tane askerimiz orada. Herkesin alkışladığı, memnun kaldığı bir program. Arkasından şehitlik ruhuna sahip olmayan, tarih duygusuna sahip olmayan, Çanakkale’nin duygusunu bilmeyenler, ‘Meclis Başkanı ne yaptı biliyor musunuz? Ne yaptı? Kadınları koymadı.’ Ya nasıl koymadı? O sahnede...Sahne yok ki. Sahneye zaten üç tane koltuk var. Orası sahne değil. Tiyatro eseri değil. Sadece marşın, türkümüzün söylendiği bir hadise. Devlet tiyatrosu bir bildiri yayınladı, anlattı. Meclis başkanlığı anlattı. Ruh, duygu, dürüstlük, şahsiyet, haysiyet lazım. Müthiş bir faaliiyet yaptık. Hiç ondan bahsetmek yok. Çanakkale ruhuymuş, Gazi Meclis’miş... Hanımlar konmadı. Dolu her taraf.

Haberin Devamı

‘Zavallı bir güruh’

Böyle ufak şeylerle, polemik mevzusu haline getirerek toplumu bölmek yanlış. Onlar da gerçeği bilirler inşallah. Diyalog. Diyaloğu da sanat sağlayacak. Karşılıklı konuşma, birbirine tahammül. Tahammül edeceğiz birbirimize. ‘Herkes illa benim gibi konuşacak’ olmaz. Bu faşizm. Herkes hürdür. Türkiye’ye ötelere götüreceğiz. Önümüzü kesemeyecekler. Dışarıda adam besleyip Türkiye’nin içini karıştıran mikserlere imkan vermeyeceğiz. Gazetede okuduğum zaman kızmıyorum. Niye kızmıyorum? Acıdığım için. Zavallı bir güruh. İnşallah düzelirler. Bir arkadaşım ‘televizyonda senden bahsettiler’ dedi. Bir başka arkadaşım ‘gazeteyi okudun mu’ dedi. Okumadım. Ben yürürüm. İleri, daha ötelere. Birbirimize girmeyeceğiz. İlle bir 15 Temmuz olacak da mı kendimize geleceğiz?