Gazete Vatan Logo

Kadınlar doğum sonrası estetiğine ilgi gösteriyor

Kadınlar doğum sonrası estetiğine ilgi gösteriyor

‘Tüm estetik operasyonlar yaz mevsiminde de yapılır’ diyen Estetik-Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, kadınların doğum sonrası karında oluşan çatlakların giderilmesi ve göğüslerin toparlanmasına büyük ilgi gösterdiğini söylüyor. Fındık’ın kırışıklıklar için önerisi ise mozaik rejenerasyon prosedürü...

Mozaik rejenerasyon prosedürü nedir?

Mozaik rejenerasyon prosedürü tamamen kişiye özel ve ana probleme yönelik, yüzde noksan, yetersiz ya da zamana yenik düşmüş parçanın tamamlanmasını amaç edinen, müdahalede hafif/ orta ve yüksek dereceli olarak sınıflandırılan bir tedavi protokolüdür.

Mozaik rejenerasyonu prosedürü hangi durumlarda ve kimlere uygulanır?

Mozaik rejenerasyonunun tedavi kapsamında ince kırışıklıklar, ciltte oluşan tonaj farklılıkları, sarkmalar, göz ve çevresi deri fazlalıkları, torbalanmalar ve hacim yetersizliklerine yönelik uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar tek tek gerçekleştirilebileceği gibi yaş/ cinsiyet gözetmeksizin kombine de edilebilir. Ne şekilde olursa olsun amaç, en kısa sürede kişiye gerekli olan hamleyi gerçekleştirerek ihtiyaca yönelik sonucu elde etmektir. Her yaş grubuna uygulanabilirliği ve kesin/ hızlı sonuçları protolü çekici kılan en önemli unsurlardır.

Haberin Devamı

Tedavi süreci nasıl ilerliyor? Derecesine göre ne tür işlemler uygulanıyor?

Öncelikle kişinin şikayeti ile birlikte muayenesi gerçekleştirilir; derecesi belirlenir, tedavi planlanır ve uygulamaya gecilir. Hafif ve orta derece uygulamalar günlük yaşama hemen dönüşü mümkün kılan botox, dolgu, vitamin takviyeleri, kök hücre, ultrasonik ve lazerli cihaz uygulamaları, soyma ve yenileyici tedaviler spesifik ipli tedaviler ile gerçekleştirilir... İşlemin özelliğine ve derecesine göre gerekli ise lokal anestezik maddeler konfor için kullanılabilir. Kişi uyanıktır ve hekimi ile sohbet eşliğinde ortalama 30/40 dakika süren bir müdahale ile işlem sonlandırılır. Derecesi yüksek olan sınıflandırmada çözüm elbette cerrahi operasyon olacaktır. Ancak bu protokol, içeriği ile yaşlanmayı geciktirici, genel anestezi altında gerçekleştirilen cerrahi operasyonları erteleyici özellik taşır. Yaklaşımda esas alınan antiaging etki sayesinde, doğru dereceye doğru zaman ve hamle ile kişinin cerrahi operasyona duyacağı ihtiyacı da haliyle ortadan kaldırır.

Haberin Devamı

Estetik kurbanı olmak ne demek?

Bunu böyle adlandırmak ne kadar doğru olur? Nedenini kısaca şöyle açıklayayım: Birçok nedeni olduğunu düşünüyorum. Birincisi ihmal. Yani uygun olmayan şart ve koşullarda, hafife alınarak hastanın detaylı anemnezi alınmadan, plansızca, ehil olmayan ellerde işleme maruz kalmış olması olabilir. En önemlisi ''gerekli önlemlerin alınması.'' Bu da elbette ameliyathane ortamında gerçekleştirilebilir. Çünkü steril bir ortam vardır, anestezi hekimi mevcuttur ve oluşabilecek tüm komplikasyonalar göz önünde bulundurulmuştur.

Bu tarz işlemlerin muayenehane yada klinik tarzı yerlerde cerrah olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ölüme davetiye çıkarmaktır. Bu cerrahi operasyon için de böyle en basiti diye düşündüğünüz cihaz uygulaması için de böyledir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda ''estetik kurbanı'' kavramı ortadan kalkıyor. Bu kavram sadece estetikte değil öncesinde bahsetmiş olduğum önlemlerin alınmaması durumunda tıbbın her alanında gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

Erkekler en çok hangi operasyonları yaptırıyor?

Erkeklerde arzu edilen operasyonlar çok çeşitli elbette ancak en çok saç ekimi. Karın ve bel bölgesinde rejim ve sporla gitmeyen inatçı simit şeklinde yağlanmalardan da kurtulmak istiyorlar. Sosyo-ekonomik durumu daha yüksek, entellektüel kesimlerde göz çevresi estetiğine çok talep oluyor. Yaş küçüldükçe kadın tipi meme yapısı dediğimiz jinekomasti müdahaleleri ve elbette burun da erkekler tarafından çok talep edilen operasyonlar arasında yerini alıyor. Özellikli olarak cinsel yaşamda aktifliği fazla olan kişiler tarafından penis kalınlaştırma veya büyütme işlemi de erkek hastaların talepleri arasında.

Yaz aylarında da estetik yaptırılır

Kadınlar en çok hangi operasyonları yaptırıyorlar?
Kadınlarda doğum sonrası estetiğine talep fazla diyebilirim. Doğum sonrası karında oluşan çatlakların giderilmesi, kilo alıp-verme sonrası oluşan gevşek derinin ortadan kaldırılması, yağ alma, sarkan ve içi boşalan göğüslerin toparlanması ve aile\eş yaşamlarını iyi yönde etkileyecek genital bölge estetikleri ön planda. Genç ve orta yaşta meme büyütme ve burun estetiği, ergenlik dönemi sonrası verilemeyen inatçı kiloların giderilmesine yönelik operasyonları sıkça gerçekleştiriyorum. Son yıllarda çarpık bacaklara yapılan müdahaleler de çok fazla.
Yazın estetiği öneriyor musun?
Tüm estetik operasyonlar yaz mevsiminde gerçekleştirilebilir. Tıbben bu durumda hiçbir sakınca yoktur ancak bazı operasyonlar sonrası 5-7 gün bölgeye su değmemesi, 3-4 hafta kadar vücudu saran sıkı bir korse giyilmesi, yine erken dönemde göneşlenme havuz-deniz vb. etkinliklerden kaçınmak gerekebiliyor.

Haberin Devamı