Gazete Vatan Logo
Magazin Kadınlar diyet, erkekler ise anne yemeği seçiyor!

Kadınlar diyet, erkekler ise anne yemeği seçiyor!

Kadınlar diyet, erkekler ise anne yemeği seçiyor!

İstanbul’da 1 milyondan fazla hane yemeği dışarıdan sipariş ediyor. Türkiye’de internet üzerinden verilen yemek siparişi pazarı yaklaşık 50 milyon porsiyon. Meal Box Genel Müdürü Murat Demirhan en çok 21-35 yaş aralığındaki gençlerin ve çalışan kadınların yemek siparişi verdiğini söylüyor.

Ev yemekleri pişiren, siparişlerini web sitesi, mobil uygulamaları ve telefon hattı üzerinden alan Meal Box’, hızlı, sıcak ve ödüllü sunumuyla adreslere kendi ekibiyle teslim eden, kısacası süreçlerini kendisi yöneten yeni nesil bir restoran zinciri. Genel Müdür Murat Demirhan, “Meal Box’ın kullanıcılarının yüzde 58’ini kadınlar, erkekler de yüzde 42’sini oluşturuyor. Kadınların tercih ettiği lezzetler sebze ağırlıklı. Özellikle zeytinyağı soslu brokoli, zeytinyağı soslu brüksel lahanası ve zerdeçal soslu karışık sebze gibi sağlıklı yiyecekler. Barbunya pilaki ve çorbalar da hem kadın hem erkek internet kullanıcılarının mutlaka siparişine eklediği beğenilen lezzetlerden. Erkekler ise daha çok anne lezzetlerine yöneliyor. En çok etli yaprak sarma, beğendi yatağında köfte ve pilav üstü fırın tavuk yemeklerini tercih ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Mönüler 15 TL ile 22 TL arasında değişiyor

Online yemek siparişini en çok öğrenciler, yemek yapmaya zamanı az olan ya da evde yemek yapamayan internet kullanıcıları tercih ediyor. Yaş aralığı 21-35 yaş arası. Çalışan kadınların, bekar erkeklerin ve taze gurme yemek isteyenlerin tercih ettiği marka müşteri sadakati konusunda titiz davrananlar arasında yer alıyor. Şu ana kadar 24 bin kayıtlı müşterisi olan Meal Box, sipariş veren kişilerin yüzde 56’sı bir sonraki yemek siparişini yine aynı markadan vermeyi tercih ediyor. Fiyatlar mönüye göre 15 TL ile 22 TL arasında değişiklik gösteriyor. Öğlen verilen siparişlerin çoğunluğu ofislerden gelirken, akşam yemeklerinde evden sipariş ediliyor.

Yemek sektöründe yüzde 50 büyüme

Öncelikle Türkiye’de ev dışı tüketim pazarının son yıllarda ortalama yüzde 25 civarında büyüdüğünü yapılan araştırmalar gösteriyor. Yemek siparişi pazarının ise, bu büyümenin de ötesinde gidiyor. Murat Demirhan, “Meal Box gibi oyuncuların pazara katılması ve yeni iş modellerinin tüketici ile buluşturulması ile büyüme daha da hızlanarak devam edecek. Ayrıca internet kullanımının yaygınlaşması ve özellikle kullanımı çok artan akıllı telefonlar sayesinde önümüzdeki beş yılda online yemek pazarının ortalama yüzde 50 civarında büyüyeceğini tahmin ediyoruz’ diye konuştu. Meal Box’ın müşteri portföyünü daha sağlıklı beslenmeye önem veren, fastfood yemeklerden uzak durmaya çalışan ancak ofiste veya evinde taze, sağlıklı ve lezzetli gurme yemeklerine ulaşamayanların oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yurt dışına açılmayı planlıyorlar

Meal Box, gelecekte en çok büyüme potansiyeli olan girişim gösterildi. Digital Age dergisinin Etohum işbirliğiyle gerçekleştirilen ve dijitalde dünyanın en iyilerinin seçtiği araştırmasında yılın yeme içme girişimi seçildi. Şu ana kadar Rusya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Romanya’dan Meal Box şubelerinin açılması yönünde teklifler aldı. Ocak ayı itibariyle, toplamda 11 şubesiyle şu an sadece İstanbul içinde hizmet veriyor. İstanbul içerisinde en çok online yemek siparişi Acıbadem, Etiler ve Ataşehir’den geliyor. “Firma olarak Yemeksepeti ile sıkça karşılaştırılıyoruz ancak bu iki iş modeli arasında ciddi farklılıklar var” diyen Genel Müdür Murat Demirhan sözlerini şöyle tamamladı. “Tüm süreçlerini kendisi yöneten bir yemek şirketiyiz. Yemeksepeti ise, bulunduğu bölgelerdeki restoranlara sipariş alma ve pazarlama hizmeti veren bir platform. Meal Box 11 şubesi ile aynı zamanda Yemeksepeti’nde de yer alıyor. Bu sebeple Yemeksepeti ile partneriz.”

Haberin Devamı