Gazete Vatan Logo

Kadınlar daha çok boyun ve göğüs dekoltesi için estetik yaptırıyor

Boyun, göğüs ve ellerde oluşan kırışıklıklar kadınların güzellik merkezlerine gitmelerini sağlayan nedenlerin başında geliyor

Kadınlar daha çok boyun ve göğüs dekoltesi için estetik yaptırıyor

Mini elbiseler, straplez tulumlar, kolsuz kıyafetler içinde iyi görünmek için ideal kiloda olmak yeterli değil. Terrace Fulya Residence’daki Esteclub’ın Güzellik ve Yaşam Koçu, Uzman Biyolog Çiğdem Gündüzbey Üregen, kadınları bir güzellik merkezine getiren sebebin çoğu zaman boyun, göğüs dekoltesi, kol ya da ellerdeki son derece detay gözüken kusurlar olduğunu söylüyor. Üregen, “Davetlerin ve tatil planlarının artması dekolte güzelliği konusunu gündeme getiriyor. Boyun, eller, kolların üst kısmı gibi yaşı gösteren bölgelerdeki kusurlar üzüntü yaratabiliyor. Bu aşamada plastik cerrahi ya da medikal estetik dokunuşlar kadınların en büyük yardımcısı” diyor.

Küçük kusurlar özgüveni etkiliyor

Daha önce plastik cerrahiye başvurmayan kişilerin bile detay gözüken kusurlardan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Üregen, “Kadınları güzellik merkezlerine ilk kez getiren sebepler, kollardaki çatlaklar ya da göğüs bölgesindeki kırışıklıklar. Biri bedeninde moralini bozan, özgüvenini etkileyen bir kusur görüyorsa bunu çözme ihtiyacı duyuyor. Kadınların güzel ve genç görünmek istemeleri oldukça doğal” diyor.

Haberin Devamı

Güzel kollar için kese…

Kıyafet seçimlerini en çok kollardaki sarkmış görüntü ve çatlaklar etkiliyor. Straplez tulumları, dekolte elbiseleri formunu yitirmiş kollarla taşıyabilmek zor. Çiğdem Gündüzbey Üregen, kol güzelliği, çatlaklar ve kurumuş dirsekler için nemlendirici kremlerle bakım yapmayı, peelinglerin düzenli kullanılmasını, kese gibi geleneksel alışkanlıkların devamını öneriyor. Üregen, kol güzelliği için yapılabilecekleri “ “Sarkmalar ve çatlaklar için çözüm kol germe ameliyatlarıdır. Bu ameliyatta kesik izi kalır ve bu izin güneşten korunması gerekeceğinden ameliyatlar için kış mevsimi tercih edilmelidir” açıklamasını yapıyor.

Kırışıklık için botoks yerine dolgu yaptırın

Dekolte güzelliğinde birçok sorunun güneşin zararlı etkileriyle oluştuğunu belirten Çiğdem Gündüzbey Üregen, dekoltedeki kusurların nasıl oluştuğunu ve gençleştiren tedavileri şu sözlerle anlatıyor: “Ellerin, göğüs üzerindeki hassas dokunun ve elbette yüzün, güneşten özenle korunması büyük önem taşır. Yüzdeki dikey kırışıklıklar için kullanılan botoks yerine, boyun bölgesinin yatay çizgilerinde Hyoluronik Asit içeren dolgular çok daha iyi sonuçlar verir.

Haberin Devamı

Daha ileri yaşlarda ya da çok yıpranmış ciltlerde ise boyun germe ameliyatı kesin çözüm. Boyun ve eller yaşı ele verir. Dekolte bölgesinde ise kırışıklıklar ve memenin dolgunluğunu yitirmesi en fazla karşılaştığımız sorunlar. Güneş nedeniyle meydana gelen kırışıkları, bebek emzirmek ya da kilo alıp vermeye bağlı oluşan sarkmaları da toplarmak sanıldığından kolay. Kişi, meme büyütme ve dikleştirme ameliyatlarının ardından 5. veya 6. günde normal hayatına devam edebilir.”