Gazete Vatan Logo

Kadınlar daha baskın olmalı

TİKAD Genel Kurulu’nda “Gelişen Türkiye’nin Değişen Dinamikleri” paneli gerçekleştirildi.

Kadınlar daha baskın olmalı

Panelde sektörel anlamda ekonomik gelişmeler ele alındı. Panele, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demsa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, Akademic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Neşe Kavak, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Semra Gürel Sürmeli, Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Esin Güral Argat ve Avukat Kezban Hatemi katıldı.

Karar verici kadınlar

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, panelde, “Türkiye’nin demokrasisinin gerçekten oturması gereken yere gelmesi için kadınların daha fazla baskın olmasını, karar verici olmasını istiyorum” dedi. Demet Sabancı Çetindoğan turizm ve perakende sektörlerinden, Semra Gürel Sürmeli, markalaşmadan söz etti. Zehra Neşe Kavak sağlık sektöründeki gelişmeleri anlatırken, Esin Güral Argat da markalaşma üzerine konuştu. Avukat Kezban Hatemi de yabancı düşmanlığına değindi.

Bir bütünün parçasıyız

DEMİRÖREN Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, panelde enerji ve hizmet sektörlerinden söz etti. Oktay, “Türkiye’nin genç nüfusunun bizi belirlediği noktada olmalıyız diye düşünüyorum. Çünkü gençlerin bizden beklediği çok büyük şeyler var ve çok dinamikler, farklı açılardan bakarak geliyorlar. Onun için her birimiz bütünün bir parçasıyız ve hepimiz birbirimize destek vermeliyiz” dedi. “Biz aile olarak aslında hizmet sektöründeyiz, enerji sektöründe görünsek bile” diyen Oktay, enerji piyasasının çok büyük değişimler yaşadığını dikkati çekti. Oktay, şöyle devam etti: “Dünyada coğrafi açıdan çok kıymetleniyoruz. Bir ‘geçiş’ durumundayız. Ancak bu bize daha kırılgan bir hal katıyor. Bunun için kendimizi korumaya almalıyız. Türkiye’de daha fazla enerji üretimi olması lazım. Dövize dayalıyız maalesef. Maden tetkik aramalarında alt haritalarımız çıktığında da çok daha farklı sonuçlarla karşılaşacağımızı düşünüyorum. Artık ithalat değil ihraç yapacağımızı düşünüyorum.”

Haberin Devamı