Gazete Vatan Logo

Kadının artan rolü ele alınacak

İş dünyasında kadının rolünü ünlü kadınlar tartışacak

Suudi Arabistan Prensesi Amira Al-Tawell, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, yazar Kenize Murad ve Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 23 Kasım’da başlayacak 2. Boğaziçi Bölgesel Zirvesi’nde iş dünyasında kadının artan rolünü ele alacak.

Ticari işbirliklerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen 2. Boğaziçi Bölgesel Zirvesi, 41 ülkeden 200’ü aşkın bürokrat , işadamı ve teknokrat’ın katılımıyla 23 Kasım’da başlıyor. Enerjiden, telekoma, inşaattan finansa pek çok farklı oturumun yeraldığı zirvenin, en ilgi çekici bölümlerden biri de “Bölgesel Kalkınmada Kadının ve Kadın Girişimcinin Artan Önemi” başlıklı konferans olacak.

41 ülkeden katılım olacak

Açılış konuşmasını TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in yapacağı konferansa, Emine Erdoğan, Suudi Arabistan Prensesi Amira Al-Tawell,Yazar Kenize Murad, Suudi Arabistan Prensesi Amiraa al-Tawell, Yazar Elif Şafak gibi pek çok önemli isim katılacak. Zirvenin ikinci günü olan 24 Kasım’da gerçekleştirilecek olan konferansta, kadın girişimciliğinin yanı sıra işdünyasında kadını artan rolü ve önemi ele alınacak.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UIP) tarafından düzenlenen II.Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, 22-25 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul’da Conrad Otel’de gerçekleştirilecek. TİM’in evsahipliğinde yapılacak olan II.Boğazici Bölgesel Ortaklık Zirvesi’nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanıyor. Geçen yıl 15 ülkeden 900’ü aşkın delegeyi ağırlayan ve 75 ticari projenin imzalandığı zirve, bu yıl büyüdü. Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen II. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, aralarında Azerbaycan,Türkmenistan, Suudi Arabistan, Kazakistan, Pakistan, Mısır’ın da yeraldığı 41 ülkeden 200’ü aşkın işadamı ve üst düzey bürokratı ağırlayacak.

II.Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi’ne katılan ülkeler ise Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Gürcistan, İran, Irak, Hırvatistan, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, Pakistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı