Gazete Vatan Logo

Kadından ilgi görmek hoşuma gider

Kadından ilgi görmek hoşuma gider

Eylül ayında vizyona girecek Detay filminde rol alan Burak Hakkı, kadında hoşuna giden özellikleri şöyle sıralıyor: "Bana, kişiliğime olan ilgisi hoşuma gider. Kalbi kalbime hitap etmeli ve heyecanımızı hiç kaybetmemeliyiz."

Detay filminizdeki rolünüzden bahseder misiniz?

Filmdeki rol adım Barış. Mimarlık şirketleri olan iki ortaktan biriyim.

Hayatta detaylara takılan biri misinizdir; önemli midir detaylar sizin için yoksa ayrıntılarda boğulmaz mısınız? Daha spontan mı yaşarsınız?

Detaylar önemlidir. Ancak büyük okyanus benimse detaylara takılmam. Bazen detayları görmemek daha doğru olabiliyor.

Filmde ilginizi çeken ne oldu; neden kabul ettiniz?

Yönetmenimiz Korhan Bozkurt ile daha önceden “O Kadın” filminde çalışmıştık. Muhteşem bir insan. Çok yetenekli. Ayrıca son derece pozitif. Beni arayıp filmden bahsetti ve senaryo gönderdi. Yosi Mizrahi ve Yağmur Kaşifoğlu da arkadaşlarım. Yağmur ile de Kızım Nerede dizisinde beraber çalıştık. Çok da ilginç bir senaryoydu. Her şey tek bir mekanda ve tek bir gecede geçiyor.

Haberin Devamı

Sizi dizilerde bu yıl göremedik. İstemiyor musunuz rol almak yoksa içinize sinen proje mi denk gelmedi?

İçime sinen bir proje gelmedi. Türk dizi sektörü 2008-2012’de yakaladığı kaliteli dizi normlarını kaybediyor gibi hissediyorum. Bazen yetenekler değerlendirilmiyor. Çok fazla dizi ihraç ediyoruz yurtdışına; daha iyilerini yapmamız gerekirken ne yazık ki benzer işler yapıyoruz ya da daha önce denenmiş güney Amerika veya Kore dizilerini kopyalayıp Türk dizisi diye satıyoruz. Oysa bir çok orijinal fikir ya da senaryo yazabiliriz.

Aşk tanımınız nedir?

Aşk, bir insan hayatında en fazla bir iki kez rastlayabileceği bir organik oluşum. Önemli olan o canlı doğduktan sonra ona her iki tarafın nasıl bakabildiği ve besleyebildiği.

Bir kadında en hoşunuza giden şeyler neler?

Bana, kişiliğime olan ilgisi hoşuma gider. Kalbi kalbime hitap etmeli ve heyecanımızı hiç kaybetmeyecek tavırlar sergilemeliyiz birbirimize karşı.

Evlilik tekrar olabilir mi yoksa tövbe mi?

Evlilik düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Yemek yapmak hobim, hatta bir terapi diyebilirim

Oğlunuz Rüzgar'la nasıl bir ilişkiniz var? Sert mi, otoriter mi yoksa çok yumuşak onun her dediğini yapan bir baba mısınız?
Sert bir baba değilim ama her dediğini de yapmıyorum. Nasıl bir baba olduğumu oğluma sormak lazım. Ancak dünyanın en mutlu babası gibi hissediyorum. Son derece oyun dolu, kaliteli ve sevgi temelleri üzerine zaman geçiriyoruz. Rüzgar hayatıma girdiği andan itibaren her zaman önceliğim oldu. Çok farklı bir bağ sevgi. Gerçek aşk.
Yemek yapmayı sevdiğinizi söylemişsiniz. En iyi hangi yemeği yaparsınız peki?
Yemek yapmak bende artık hobi oldu. Hatta bazen terapi. Oğlum çok fazla yemek seçtiğinden her zaman birkaç çeşit yemek yapıyorum. Genelde zeytinyağlılar. Portakallı enginar , her tür et yemekleri, köfte ya da zeytinyağlı taze fasulye... Bunları sıkça yapıyorum. Ancak favorim biberiyeli bonfile yemeği...