Gazete Vatan Logo

Kadına şiddete karşı farkındalık yaratıyoruz

“Sen Anlat Karadeniz” dizisinde şeytanın avukatlığını yapan Sema Şahingöz, “Senaristler ve Osman Sınav kadına yönelik şiddete dikkat çekebilmek için ellerini taşın altına koydular” diyor.

Kadına şiddete karşı  farkındalık yaratıyoruz

Kamera önüyle tanışmanız nasıl oldu?

Okula başladıktan sonra sinema bölümünde çift anadal yaparken tanıştım. Ondan önce tiyatro yapıyordum. Kendi kısa filmlerimizi çektik.

Bu kısa filmlerde hem yazdım, hem yönettim, hem oynadım. Kamerayla mutfağında tanışmış oldum. İlk deneyimim reklamdı. 15 civarı reklamda oynadım. Okul bittikten sonra profesyonel olarak oyunculuğa yöneldim.

“Sen Anlat Karadeniz” dizisindeki rolünüzden biraz bahsedebilir misiniz?

Vedat Sayar’ın avukatı rolündeyim. Şeytanın avukatı gibi. Ama öncelikle işimi yapıyorum tabii ki. Henüz olayların ne olduğuyla ilgili çok fazla bir bilgim yok. Bu işin içinde olmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. Yine aynı yere bağlanıyor.

Hikaye benim için çok önemli. Bu işi tercih etmemin en büyük nedeni de oydu aslında. Çünkü şu an çok büyük bir kanayan yaramız var. Kadına şiddet.

Dizi kadına şiddet konusunda farkındalık yaratıyor mu?

Ülkemizde çok fazla karşılaştığımız bir şey.

Senaristler ve Osman Sınav, dikkat çekebilecek bir şekilde ellerini taşın altına koydular bu konu için. Karakter bir yolculuktur siz hikayeye hizmet ediyorsunuz orada. İyi adam, kötü adam, avukat, bunlar bir hikayenin aracı sadece. En önemli olan şey hikaye. Bence bu hikaye tam zamanında ve doğru bir biçimde yansıtılıyor.

Haberin Devamı

Oyunculuktan vazgeçemem

10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
İşimi yapabilmeye devam etmek istiyorum. Oyunculuğu bilinçli olarak belli bir yaştan, üniversiteden sonra seçtim. Dolayısıyla bu benim şansım. Oyunculuğun yaşı yok. Her yaşta insan var ve her yaşta insan oynanır. Bu yüzden ömrümün sonuna dek severek oyunculuğa devam edeceğim.
Universal Studios’ta fotoğrafçılık yaptınız nasıl bir duyguydu?
Muhteşemdi benim için. Oradaki sistemi ve nasıl bir haftada set inşa edildiğini gördüm. Bana çok şey kattı. Kendi filmimi çekmek istiyorum. Tiyatro, sinema, televizyon oyunculuğunu ayırmıyorum.
Eşiniz de (Osman Akça) sizin gibi bir oyuncu. Birbirinizi eleştiriyor musunuz?
En acımasız eleştrileri önce kendi kendimize, sonra da birbirimize yapıyoruz. Çünkü en doğru ve sahici şeyi insan gerçekten sevdiği insandan duyar. Bence öyle olmalı zaten. Önce birbirimizi acımasızca eleştiriyoruz, sonra da nasıl daha iyi yapabiliriz diye üstünde çok kafa yoruyoruz.
Oyuncu vücuduna dikkat etmeli
Nasıl bir proje içinde yer almak istiyorsunuz? Nasıl bir karakter sizi cezbeder?
Aksiyon oynamak isterim. Çünkü sporla çok ilgiliyim. Spor yapmayı çok seviyorum. Yüzme, pilates gibi sporlar yapıyorum. Bir oyuncu olarak vücudumuza çok dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı