Gazete Vatan Logo

Kadın ve kebap tutkusu yüzünden yakayı ele verdi

Birkaç kadın, bolca afyon, acılı kebap ve nakit... Van'da kaçırılan Hamit Bayram Ankara'da yakalandı. Gizlendiği eve Rus uyruklu kadının girip çıktığını ve çok fazla kebap siparişi verildiğini gören Ankara Emniyeti alarma geçti. Sipariş edilen kebabı eve kurye kılığına giren polis götürdü

Van Emniyeti'nde adamları tarafından silahlı baskınla kaçırılan eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram, Ankara'da yakalandı. Bir komiserin burnunun kırıldığı, polislerin dövüldüğü kaçırılma olayını "onur meselesi" olarak niteleyen polis Bayram aşiretine yakın isimleri tek tek takibe aldı, 25 ayrı adreste arama yaptı. Kardeşi Hisar Bayram'ın Ankara'ya geldiğini ve Hamit Bayram'la bağlantı kurduğunu tespit edince operasyon hız kazandı.

Hamit Bayram'ın bir yakınından 'alem' yapmak üzere kadın ve para istediği ortaya çıktı. Hiç telefon kullanmaması üzerine Hisar Bayram'ı takibe alan polis Çankaya Birlik Mahallesi 58. Sokak 5 numaralı apartmandaki dairesini gözetlemeye aldı. Eve her gün Rus uyruklu bir kadın girip çıkıyor, civardaki bir lokantadan da sürekli olarak bir kişinin yiyebileceğinden fazla kebap ve su siparişi veriliyordu.

100 polisle operasyon
Polis planını yaptı. Hisar Bayram'ın evinden yapılan bir kebap siparişini kurye kılığındaki bir polis götürdü. Evde Hamit Bayram'ın varlığı tespit edilince operasyon kararı alındı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden de bir tim alınarak 25 ekiple önceki gece 01.00 sıralarında belirlenen adrese gidildi. Operasyona katılan 100'e yakın polisin cep telefonları kapattırıldı. Ve yapılan baskında Hamit Bayram ve İsmail Zorlo yakalandı. 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Zorlo serbet kalırken tutuklanarak Ulucanlar'a sevkedilen Hamit Bayram verdiği ilk ifadesinde polisi suçladı:

Kürtçe yardım istedi
"Ben bir işadamıyım. Uyuşturucuyu sadece kullanmak için bulunduruyordum, satmak gibi bir amacım yoktu. Van'daki polis lojmanını bile ben yapıyorum. Malatya polisini daha fazla uyuşturucu temin edebileceğimi söyleyerek Van'a götürmeye ikna ettim. Asıl amacım uyuşturucu teslim etmek değil kaçmaktı. Polis de şüphe çekmemek için benim aracımı kullandı. Van'ın girişinde beklerken kardeşim Hecer'e telefon ettim. Kürtçe polisin elinde olduğumu söyledim ve yerimi tarif ettim. Bir süre sonra bizimkiler 3-4 arabayla geldi. Bir anda kargaşa çıkınca oradan kaçtım.

Babam hâlâ İran'da
Hemen kendi evimin bulunduğu Gürbulak'a gittim ve 3-4 gün kaldım. Babam da kaçak duruma düşünce benim yanıma geldi. İran'a geçtim. Bir süre Tahran'da kaldım. Babam da aynı yoldan yanıma geldi. Kendisi hala İran'da. Tahran'dan önce Van'a geldim, 20 gün önce de Ankara'ya gelerek kardeşim Hişar'ın evine yerleştim. Ankara'ya geliş nedenim ise teslim olmaktı. Hamit Bayram, Hüsnü Özbuz, Ali Karakuş ve Şevket Yetiş "uyuşturucu ticareti yapmak için çete kurmak" suçundan 30 yıl ağır hapis cezası istemiyle aranıyordu.

Operasyondan notlar...
Bekleyin, giyinip geliyorum!
* "Polis, kapıyı aç" sözleri üzerine içeriden uykulu bir ses "Tamam giyinip geliyorum" dedi.

Eve girerken sifon sesi duyuldu
* O sırada evden sifon sesi duyan timler kapıyı kırarak içeri girdi. Bayram ve Zorlo'nun uyuşturucuyu tuvalete döktüğü tahmin ediliyor.

'Ben Hamit değilim' dedi
* Narkotik amiri, Hamit Bayram'a "Hamit Bayram, burası Ankara, buradan kaçış yok" diye seslenince Bayram "Ben Hamit değilim, Murat'ım, Murat'ım" diye karşılık verdi. Tanınmamak için bıyığını ve saçlarını kesen Bayram'dan Murat A. ismine düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Saksıdan 70 gram afyon sakızı
* Çiçek saksısına gömülü 70 gram afyon sakızı ile eroin olduğu tahmin edilen madde bulundu. Bayram 2 zırhlı araçla Adliye'ye götürülürken motorlu Yunus birlikleri de eskortluk etti.

Ne olmuştu
* 7 Temmuz'da ihbar alan Malatya polisi kent girişinde 2 aracı durdurmuş, araçtaki Hamit Bayram'ın üzerinde 4 gram afyon sakızı ile 3 gram eroin ele geçirilmişti. Araçtan ayrıca morfin ve kokain de çıkmıştı.

* Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne getirilen Hamit Bayram'ın telefonu üzerine babası eski Van Milletvekili Mustafa Bayram ile kardeşi Hecer Bayram geldi. Bayram çıkan arbedede kaçırıldı.

* Hamit Bayram ve şoförü hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. 10 Temmuz'da tutuklanan Mustafa Bayram ise 10 gün sonra 30 milyar lira kefaletle serbest bırakıldı. Hecer Bayram cezaevine kondu. Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Mustafa Bayram ile oğlu Hamit Bayram hakkında ise 181 ülkede aranmaları için difüzyon çıkarıldı.

Haberin Devamı