Gazete Vatan Logo

Kadın sürücülere ucuz ‘pembe’ sigorta geliyor

Türkiye’de kadınların kötü sürücü olduğu ve daha fazla kaza yaptığı sanılır. Halbuki kadınlar dikkatli araba kullandığından sigortacılar için düşük risk grubunda. Telesure Sigorta, bunu değerlendirip kadınlara daha ucuz kasko sigortası sunmaya hazırlanıyor.

Kadın sürücülere ucuz ‘pembe’ sigorta geliyor

Dünyada hiçbir kağıt işi olmadan sadece telefonla sigorta sunan ilk sigorta şirketi olan ve Türkiye’de birinci yılını tamamlayan Telesure Sigorta, trafik sigortası ve kaskonun ardından önümüzdeki yıl sağlık, konut ve DASK sigortaları konusunda da hizmet verecek. Şirket, online sigorta karşılaştırma sitesi Koalay.com ile geçen yıl 52 milyon 800 bin adet sigorta teklifi verdi ve sigortalanan araçların değeri 1 milyar 350 milyon TL oldu. Hedef ayda 10 binin üzerinde poliçe satmak şeklinde belirlenirken müşterilere farklı sigorta seçenekleri de sunulacak. Bunlardan biri de kadınlara daha ucuz kasko olacak. Sigorta şirketleri için düşük riskli grupta olan kadınlar için Güney Afrika’da uygulanan modelin Türkiye’ye uyarlanması hedefleniyor.

Altyapısı hazırlanıyor

Telesure Sigorta ve Koalay.com ortaklarından Alper Ziyal, “Güney Afrika’daki bu sigortada ilginç detaylar var. Örneğin asistan hizmetini kadınlar veriyor, pembe arabayla yardıma gidiliyor. Biz de kadınlara daha ucuz kasko imkanı sunan bu modelin üzerinde çalışıyoruz. Sigorta şirketlerine sunacağız, en iyi teklifi veren şirket sigortayı satacak” dedi. Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit de kadınların trafiğin rahat olduğu saatlerde seyahat ettikleri ve daha dikkatli araç kullandıkları için düşük riskli gruba girdiğini, bu nedenle daha ucuza kasko yaptırması gerektiğini vurguladı. Yiğit, bunun için alt yapı çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Pazar çok cazip

Şirketin Türkiye CEO’su Bradley du Chenne ise neden Türkiye pazarına girdiklerini ve hedeflerini anlattı. Telesure Sigorta’nın dünyada 9 milyon müşteriye hizmet verdiğini anlatan du Chenne, dünya genelinde 4 milyar TL’lik işlem yaptıklarını vurguladı. Bradley du Chenne “Telesure, Güney Afrika’daki başarısının ardından dünyaya açılmaya karar verdi. Türkiye; Rusya, Brezilya ve Güney Kore ile birlikte odaklanılacak pazarlardan biri seçildi. Türkiye, internet kullanımında dünyada 11’inci sırada. 10 milyon kişi internetten alışveriş yapıyor. 66 milyon telefon kullanıcısı var. 18 milyon araç var, kasko oranı sadece yüzde 34. Dolayısıyla sigortacılık açısından cazip bir pazar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadınların kusuru % 47

Türkiye’de 2014 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 193 bin 215 kusura bakıldığında kusurların yüzde 88.6’sının sürücü, yüzde 9.4’ünün yaya, yüzde 1’inin yol, yüzde 0.6’sının taşıt ve yüzde 0.5’inin yolcu kaynaklı olduğu görüldü. Kadınların kazalardaki oranına ilişkin en yeni veri yüzde 47 ile 2012 yılına ait. Alper Ziyal’ın verdiği bilgilere göre Türkiye’deki 18 milyon aracın 9 milyonu otomobil ve bunların yüzde 30’unun ruhsatı kadınlara ait.

Yüzde 65, poliçenin aslını istiyor

Alper Ziyal, Telesure Sigorta’nın Türkiye pazarına zorlu şartların hakim olduğu bir dönemde giriş yaparak ülkeye olan inancını ortaya koyduğunu vurguladı. Ziyal, şöyle devam etti: “Daha büyük hedefler ve yeni ürünlerle yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bizim amacımız Türkiye’de var olan acentelere rakip olmak değil, onların ulaşamadığı insanlara ulaşıp, pazarı büyütüp sigortacılığı tabana yaymak. Çünkü bizim kurduğumuz sistemde telefonla bile poliçe satın alınabiliyor. Bir yıl öncesine kadar bizden poliçe satın alanların tamamı, poliçenin aslını isterken, şu anda yüzde 65’i istiyor. Bu da hem insanlara güven verdiğimizin hem de dijital sistemin Türk tüketicisi tarafından da benimsenmeye başlandığının göstergesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

700 TL üzerinde kaskoya gidiş-dönüş Avrupa uçak bileti

“Karayolları Zorunlu Trafik Sigortası’nda 1 Haziran 2015 tarihinden yapılan değişiklik özellikle kaza yapmış sürücülerin poliçe fiyatlarında ciddi artışlarla sonuçlanıyor” diyen Meltem Yiğit, “Bu durumda çok sayıda sigorta şirketinden teklif alıp kıyaslamak önem kazanıyor. 10’un üzerinde teklif alıp en iyilerini müşterilerine sunan Koalay.com bu yeni dönemde tüketicilerin imdadına yetişecek” dedi. Yiğit, 1 hafta sonra başlatacakları kampanyaya da değinerek, “Türk tüketicisine bir hafta sonra başlatacağımız yepyeni bir kampanyanın da haberini vermek isterim. Koalay.com’dan 700 TL üzerinde kasko sigortası yaptıran herkese bir yıl boyunca geçerli olacak ve Avrupa’nın başlıca merkezlerine uçacakları gidiş-dönüş uçak bileti hediye edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı