Gazete Vatan Logo

Kadın puseti attı, suyun kenarına oturdu, gitti

Eminönü’nde 40 günlük bebeğini denize atan Fatma K. ve imam nikahlı eşi Mustafa T.’nin yargılandığı davada mahkeme cesedi bulunamayan Tuğçe bebek için yeni bir adım attı.

Kadın puseti attı, suyun kenarına oturdu, gitti

Mahkeme diğer savcılıklara denizden çıkarılmış yeni doğmuş bir bebekle ilgili soruşturmalarının olup olmadığının sorulmasına karar verdi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya anne Fatma K. cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık baba Mustafa T. katılmadı. Duruşma başlayınca tanık ifadelerine geçildi. Bebeğin denize atıldığı Bursa Deniz Otobüsleri İskelesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hasan Çıtak, tanık olarak verdiği ifadesinde, “Hava soğuktu, kadının üşüdüğünü ve bebeğini emzirmek isteyebileceğini düşündüm. Onu kapalı alana davet etmek için bir iki dakika sonra dışarı çıktım. Arka tarafa baktım kadın alacakaranlıkta suyun yanındaydı” dedi. Sanığı elindeki ‘şeyi’ suya atarken gördüğünü söyleyen Çıtak, “Elindeki pusette bebek olup olmadığını görmedim. Ağlama sesi de duymadım. Attığı pusetin bir ucu havada bir ucu suda batar vaziyetteydi. Sonra kadın suyun kenarına oturdu. Direkt kadının yanına gittim. Kadına ‘Denize ne atın?’ diye sordum. Bana 3-4 gün önce doğum yaptığını, bebeğinin ölü doğduğunu, bu nedenle kafayı yediğini ve eşyalarını denize attığını söyledi. Tekrar gidip baktığımda attığı şey tamamen batmıştı. Geri döndüğümde ise kadın gitmişti” diye anlattı.

Haberin Devamı

Annenin akıl sağlığına bakılacak...

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Karataş’ın Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti diğer savcılıklara yazı yazılarak yeni doğmuş bir bebekle ilgili soruşturmalarının olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.