Gazete Vatan Logo

Kadın polisi molotof kokteyliyle yaktılar!

Kadın polisi molotof kokteyliyle yaktılar!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam yapılan yasa dışı gösteride polis memuru Zeynep Özçelik, bir araca atılan molotof kokteyliyle yaralandı. GATA’ya kaldırılan kadın polisin yanıklarının ağır olduğu açıklandı.

Silopi’de önceki akşam yaklaşık 30 PKK yandaşı, yol kesip kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal’ı durduramayınca otomobiline molotof kokteyli fırlattı. Alevler içinde kalan araçta bulunan Bekçi Bal ile, polis memuru Zeynep Özçelik ve Kemal Aydemir yaralandı. Otomobilden güçlükle kendilerini dışarı atan 3 kişi çevrede bulunanlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.



Durumu kritik

Yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Zeynep Özçelik, ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, oradan da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’ne (GATA) kaldırıldı. Özçelik’in başı ve vücudunun değişik yerlerinden yanarak ağır yaralandığı öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma sürerken, dün kadın polis ile birlikte ayna araçta olan ve hafif yaralanan 1’i bekçi 2 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi. n Mehmet Selim YALÇIN SİLOPİ

Serap’ı da yakmışlardı

İstanbul Küçükçekmece’de de PKK yandaşları, dershaneden dönen 17 yaşındaki Serap Eser’in bindiği otobüse molotofkokteyli atılmıştı. 29 gün komada kalan genç kız, 7 Aralık 2009’da hayatını kaybetmişti.


3 yaşında kızı var

33 yaşındaki Zeynep Demirel Özçelik’in Silopi’de polis karakolunda görev yaptığı, Elif adında bir kız çocuğu annesi olduğu ve eşinin de Silopi’de astsubay başçavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.


Demir yığınına döndü

Olay yerine sevk edilen polis ekipler, alevler içinde kalan otomobili TOMA ve belediye itfaiye ekipleri söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi.

9 kişi gözaltında

Molotoflu saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Polis, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceledikten sonra Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyon düzenledi. Operasyonda molotoflu saldırıya karıştıkları gerekçesiyle 9 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla ilgili soruşturma başlatıldı.