Gazete Vatan Logo

Kadın pilot darbecileri tek tek teşhis etti

15 Temmuz’da Nakkaştepe’de caddeye inip 4 kişiyi alan helikopterin pilotu Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım, koşarak helikoptere binen darbeci subayların isimlerini verdi

Kadın pilot darbecileri tek tek teşhis etti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul semalarında uçuş yapıp darbecilere lojistik sağladığı gerekçesiyle tutuklanan helikopter pilotu Kerime Kumaş Yıldırım, Nakkaştepe'de caddeye inerek helikoptere aldığı 4 darbeci subayın kimliklerini polise verdi. Sosyal medyada da çok konuşulan Nakkaştepe'de caddeye inen UH-1H helikopterinin pilotu Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım, emniyetteki ifadesinde, helikopteri kendisinin kullandığını ve görüntülerde kaçarak son anda helikoptere binan kişilerin 4 subay olduğunu açıkladı. O noktaya Harp Akademileri Komutanlığı'ndan Albay Özcan Korhan'ın talimatı ile gittiğini söyleyen Yıldırım, subayları teşhis de etti.

İŞTE O İSİMLER...

Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre helikoptere kaçmak üzere binen subaylar Kurmay Binbaşı Ahmet Kaya, Yüzbaşı Fatih Özdemir, Yüzbaşı Mustafa Kıyı ve Yüzbaşı Murat Parladı... Pilot Yıldırım, emniyette gerçekleştirilen teşhis işleminde, darbe gecesi Binbaşı Yusuf Yenihayat tarafından özel araç ile evinden alındığını, görevli olduğunun ifade edildiğini ve kendisine "alarm durumuna geçtik, emirlere riayet edeceksin" denildiğini kaydetti. İstanbul'da bazı noktalara intikal sağladığını kaydeden Yıldırım, saat 03.30 sularında Albay Korhan'ın emri üzerine Nakkaştepe'deki üç yol mevkisine indiğini, bu sırada helikoptere koşarak Binbaşı Ali Kaya'nın bindiğini söyledi. Yıldırım diğer kişilerin de Kaya'nın ardından helikoptere bindiğini anlattı. Helikopterlerin darbeci askerleri, Hava Harp Okulu'nun aprona 05.30 sularında indirdiği kaydedildi. Yıldırım, darbe gecesi helikopter kullanan 2 subayı daha teşhis etti.

HALKTAN KORKMUŞLAR

Haberin Devamı

Öte yandan helikoptere binen söz konusu darbeci askerlerin halkın tepkisinden korkarak sivil kıyafetler giydikleri anlaşıldı. İfadelerine başvurulan cuntacılar, sivil araçlarında bulundukları sırada halkın sokaklara döküldüğünü, trafiğin tıkanması üzerine tepkilerden korktukları için sivil kıyafetleri giydiklerini anlattı.

Haberin Devamı