Gazete Vatan Logo

Kadın öğretmen fuhuş çetesi elemanı çıktı

Fuhuş yaptırılan kızı, konulduğu yurttan kaçırıp çeteye teslim etmiş

ADANA'da 25 yaşındaki kadın sınıf öğretmeni E.O., geçen Şubat ayında düzenlenen operasyonda çökertilen fuhuş çetesinin kurbanı olan ve `gizli tanık' olarak koruma altına alınan 16 yaşındaki M.Ö.'yü, cezaevindeki çete elebaşı sevgilisinin talimatıyla yurttan kaçırıp, çete elemanlarına teslim ettiği ileri sürüldü. Çete elemanı 4 kişi, genç kızı bir eve götürüp şikayetinden vazgeçmesi için baskı yaptı, kabul etmeyince de iddiaya göre kokain içirip 3 gün boyunca sırayla tecavüz etti. Kızın yurttan kaybolması üzerine harekete geçen ekipler, olaya karıştıklarını belirledikleri kadın öğretmen E.O.'yu görev yaptığı Şanlıurfa'da gözaltına aldı. E.O.'nun ifadesi üzerine M.Ö. tutulduğu evde yarı baygın halde bulundu. Genç kızı kaçırıp, uyuşturucu vererek tecavüz ettikleri ileri sürülen H.O., O.M., S.S. ve K.T. de yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) Şubesi'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, geçen şubat ayında fuhuş çetesine yönelik düzenlediği operasyonda, elebaşılığını 5 kız babası Ziver Aksoy'un yaptığı çetenin 17 elemanının tutuklanmasını sağladı. Operasyonda, çetenin kurbanlarından M.Ö., işkenceyle fuhuş yapmaya zorlandığını anlattı ve gizli tanık olarak ifade verdi. Vücudunda sigara söndürülerek tehditle çalıştırıldığını öne süren, 18 yaşından küçük olduğu için devlet korumasına alınan M.Ö., 10 gün önce barındığı yetiştirme yurdundan kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. KOM'un gizli tanığı olan M.Ö.'nün kaybolması üzerine harekete geçen ekipler, kızın, çete elebaşının sevgilisi öğretmen E.O. tarafından kaçırıldığını belirledi. Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kap Köyü'ndeki okulda görev yapan öğretmen E.O., Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

TELEVİZYON MESAJIYLA TALİMAT
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan E.O., cezaevindeki Ziver Aksoy'un sevgilisi olduğunu ve talimatı ondan aldığını itiraf etti. Aksoy ile müzik yayını yapan özel bir televizyon kanalına gönderdikleri kuşak mesajlarıyla haberleştiklerini belirten E.O. ifadesinde şöyle dedi:

"Sürekli görüşme imkanı bulamadığımız için bir müzik kanalına kısa mesaj göndererek haberleşiyoruz. O bana gönderdiği mesajda, kendisini kurtarmak için tek çarenin M.Ö.'yü şikayetinden vazgeçirmek olduğunu, bunu da benim yapabileceğimi söyledi. Ben de talimat üzerine yurtta kalan M.Ö.'nün yakınıymış gibi ziyaretine gittim. Görüştük, sonra sigara içme bahanesiyle dışarı çıkardım ve kapıda otomobil içinde bekleyen Ziver'in adamlarına teslim ettim."

KOKAİN İÇİRİP TECAVÜZ ETMİŞLER
İddiaya göre M.Ö., yurttan kaçırıldıktan sonra tanıklıktan vazgeçmesi için ikna edilmek istendi. Yurtta psikolojik destek alan M.Ö., şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine, çete üyesi 4 kişi uyuşturucu verip, sırayla tecavüz etti. 3 gün boyunca tecavüze uğrayan M.Ö., E.O.'nun verdiği ifade sonrasında tutulduğu yerde yarı baygın halde bulundu. M.Ö.'yü kaçırıp uyuşturucu vererek tecavüz ettikleri ileri sürülen H.O., O.M., S.S. ve K.T. de yakalandı.

YAŞADIKLARINI AĞLAYARAK ANLATTI
M.Ö., Çocuk Şube Müdürlüğü'nde yapılan görüşmede yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı:

"Beni yurttan çıkardıktan sonra bindirdikleri otomobilde gözlerimi bağladılar. Sonra bilmediğim bir yere götürdüler. Burada benden, `vücudumda sigara söndürüp, işkence yaptıkları' yönündeki ifademi geri almamı ve şikayetimden vazgeçmemi istediler. Geri almayacağımı söyleyince de kokain verip, sırayla tecavüz ettiler. Yalvarıp ağlamama rağmen acımadan 3 gün boyunca zorla ilişkiye girdiler."

Çete üyelerinin daha önce M.Ö.'ye ormanlık alanda işkence yaptığı, işkence anını kameraya kaydedip, fuhuş yapmayı reddeden kadınlara da bu görüntüleri izleterek tehdit edip, çalıştırdıkları belirlenmişti. M.Ö.'yü kaçırıp, tehdit ve tecavüz ettikleri ileri sürülen kadın öğretmenin de aralarında bulunduğu 5 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı