Gazete Vatan Logo

Kadın memura zor görev

Kadın memur, inşaat molozları arasında tek başına

NEVŞEHİR'in Avanos İlçesi Belediyesi'nde memur olarak görev yapan 45 yaşındaki Behice Bostan, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta molozların kamyonlar tarafından uygun olarak dökülüp dökülmediğini kontrolle görevlendirildi. Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Körükçü, su, tuvalet ve elektriğin bulunmadığı bir barakada kontrolörlük yapan memurenin durumuyla ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Türkiye'nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Avanos İlçesi'nde, Belediye'de 22 yıldır beri memur olarak görev yapan Behice Bostan, henüz bilinmeyen bir nedene dayalı olarak, Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Körükçü tarafından, Avanos- Gülşehir karayolu üzerinde, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan, mülkiyeti Belediye'ye ait moloz döküm alanına, molozların istenilen düzeyde dökülüp dökülmediğini kontrol etme yetkisiyle görevlendirildi. Sadece kamyon ve iş makinelerinin gelip geçtiği bir alanda kontrol görevi yapan Behice Bostan, devlet memuru olduğu için konumu ile ilgili bilgi veremeyeceğini belirtti.

Behice Bostan'ın annesi 70 yaşındaki İlknur Göneren, kızını, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki kum ocakları mevkiindeki görev yeri moloz döküm alanında, diğer kızından olan, bebek arasındaki minik torunuyla birlikte ziyaret etti. İlknur Göneren, kızının saat 17.00'ye kadar toz toprak içinde zor şartlarda mesai yapmak zorunda kaldığını belirtti.

‘RAHATSIZLIK DUYUYORUZ’

İlerlemiş yaşına karşın, canından çok sevdiği kızının can güvenliğini hiçbir şekilde tehlikeye atamayacağını belirten anne İlknur Göneren, “Kızım Behice'nin bu görev alanı oldukça anlamsız. Burada kızımın hiçbir can güvenliği yok. Gelip geçen kamyoncular ve iş makineleri sürücüleri oldukça farklı bir şekilde bizi değerlendiriyor. Kızımın suçunun ne olduğunu anlamak istiyorum. Bunun büyük bir vicdansızlık olduğuna inanıyorum. Suyu, tuvaleti ve elektriği bulunmayan böyle bir alanda bir kadın tek başına nasıl bir hizmet yapacak? Bunu devlet büyüklerimizin insafına bırakıyorum.” dedi.

Bu arada Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, konuya ilişkin olarak gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı. Başkan Körükçü, gazetecilere zamanının olmadığını belirterek, konuyla ilgili soruları bıraktı.

Haberin Devamı