Gazete Vatan Logo

Kadın kuaförüydü örümcek adam oldu

Eskişehirli Tamer Uysal üç yıl önce endüstriyel dağcılığa yöneldi. İş kıyafeti olarak giydiği örümcek adam kostümüyle de kendi reklamını yapmaya başladı

Kadın kuaförüydü örümcek adam oldu

Eskişehir'de yaşayan iki çocuk babası ve 30 yıllık kadın kuaförü Tamer Uysal üç yıl önce kendi mesleğini bırakarak 15 yıldan beri hobi olarak yaptığı dağcılıkla kendine bir iş kolu yarattı. Profesyonel dağcılığını endüstriyel dağcı olarak devam ettiren Uysal'ı diğerlerinden farklı kılan ise giydiği örümcek adam kostümüyle binalarda çalışması. Özellikle çocuk hastanelerinde gönüllü olarak cam temizliğiyle uğraşan Tamer Uysal lösemili çocuklara moral vermek amacıyla böyle bir karar verdiğini ve ücretsiz olarak bunu istenen her yerde çocuklar için devam ettireceğini söylüyor. Eskişehir'de çalışma kostümü nedeniyle örümcek adam lakabıyla tanınan Tamer Uysal kuaförlükten endüstriyel dağcılığa geçişini ve hobisini nasıl kazanca çevirdiğini şöyle anlatıyor; " 15 yıldır profesyonel olarak dağcılık sporunu yapıyordum. Hatta arama kurtarma kulübümüz bile var. İlk başta bu spor benim için bir hobiyken sonradan mesleğe dönüştü. Neden elimizde bulunan bu imkanı paraya çevirmeyelim diye düşündüm ve üç yıl önce kendime ikiz oğullarım Enes ve Emir'in adını verdiğim bir temizlik şirketi kurdum. Şimdi dağlarda rüzgar enerji panellerinin bakımı, barajlarda ulaşılmayan alanlara tabela takımı ve buna benzer değişik iş alanlarında faaliyetlerimiz oluyor".

Haberin Devamı

Lösemili çocuklar için bedavaya çalışırım

Endüstriyel dağcılıkta olmazsa olmazının güvenlik önlemleri olduğunun altını çizen Tamer Uysal bazı iş merkezlerinde zorlandığını söylüyor. Uysal, "Çatısı cam olan iş merkezlerinde yaşadığımız zorluklar oluyor. Çünkü emniyet alma sıkıntımız var. İş sırasında aşağıya hiçbir malzeme düşürmemem gerekiyor. Bunlar dışında kullandığımız ekipmanların ve iplerin patentli kaliteli malzeme olması gerekiyor" diyor.

Kendisine örümcek adam lakabının takılmasına neden olan kostümüyle bu işi yapmanın nereden aklına geldiğini anlatanUysal izlediği bir videodan yola çıkarak fikri uygulamaya koyduğunu belirtiyor. "Bir gün video izlerken, Amerika'da bir dağcının örümcek adam kıyafeti giyerek lösemili çocukları eğlendirdiğini ve bunun için çalıştığını gördüm. Onu görünce ben neden yapmayayım dedim ve hemen gittim bir örümcek adam kostümü aldım. Bu şekilde çalışmam çok dikkat çekti. Özellikle çocuklar beni görünce çok mutlu oluyor harika tepkiler veriyorlar. Tabii aslında bu kıyafet sayesinde kendi reklamımı kendim yapıyorum. Ancak yetkililerimizden bu konuda bir ricam var. Nerede olursa olsun lösemili çocuklar için istedikleri şekilde gönüllü olarak, ücretsiz çalışabilirim. Amacım çocukların mutluluklarında payım olması" diyor. Endüstriyel dağcılık sektörünün gittikçe geliştiğini ve firmaların bu iş koluna olan ilgisinin arttığını da anlatan Uysal buna rağmen bu işi herkesin yapamayacağını söylüyor. Endüstriyel dağcılık yapmak isteyenlerin mutlaka zorunlu bir eğitimden geçmesi ve iş güvenliği sertifikası alması gerekiyor. Meslekten kazanılan ücretler ise verilen hizmetin zorluğuna göre değişiyor.

Haberin Devamı