Gazete Vatan Logo

Kadın kolları başkanıyım diyerek dolandırdı

Kadın kolları başkanıyım diyerek dolandırdı

İstanbul’da yaşanan dolandırıcılık olayında emekli Sevil Selma U. isimli kadın, kendisini bir siyasi partinin Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak İsmail K.’ ya tanıttı. Sevil Selma U., İsmail K.’ya açacağı işyerine içki ruhsatı alabileceğini ayrıca kızını havalimanında işe sokabileceğini söyleyerek 400 bin TL parasını aldı. Ama aradan geçen zamana rağmen Sevil Selma U.’nun verdiği vaatleri yerine getiremeyince İsmail K. şikayetçi oldu. Sevil Selma U. hakkında “Dolandırıcılık” suçundan dava açıldı.

Yargıtay bozdu

Sevil Selma U. yargılandı ve 3 ay hapis cezasına çaptırıldı. İtiraz üzerine dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay, kendini bakan, milletvekili, kaymakam, belediye başkanı nüfuzları kullanarak menfaat temin eden kişilerin “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 7 yıla kadar ağır hapisle yargılanmaları gerektiğini belirterek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülen davada Sevil Selma U., Yargıtay’ın verdiği bozma kararını kabul etmediğini, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söyleyerek beraatini talep etti. Mahkeme, Sevil Selma U.’nun “Nitelikli dolandırıcılık” suçunu işlediğini belirterek, indirim maddelerini uygulamadan en üst sınırdan hapis cezası verdi. Mahkeme, Sevil Selma U.’nun 3,5 yıl 2 ay hapis cezasına ve 2 bin 83 gün adli para cezasına çaptırılmasına karar verdi. Kararda 2 bin 83 gün para cezasının karşılığı olan 41 bin 660 TL’nin de 24 taksitle ödeyebileceği ödenmediği takdirde bu cezanın da hapse çevrileceği belirtildi.

Haberin Devamı