Gazete Vatan Logo

Kadın kavgasında fırlatılan armut, ‘silah’ sayıldı

Meyve tezgahı açan Hatice Kadıoğlu ile yanında ayrı bir tezgahta satış yapan Zekiye Konuk arasında ‘müşteri paylaşımı’ nedeniyle tartışma çıktı.

Kadın kavgasında fırlatılan armut, ‘silah’ sayıldı

Geçen Ağustos’ta, Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Ümitalan köyünde meydana gelen olayda Ankara yolu üzerinde meyve tezgahı açan Hatice Kadıoğlu ile yanında ayrı bir tezgahta satış yapan Zekiye Konuk arasında ‘müşteri paylaşımı’ nedeniyle tartışma çıktı. Taraflar, birbirine tezgahlarında bulunan elma ve armutları fırlattı. Meyveler havada uçuşurken, kadınlardan Konuk, başına armut isabet edince, hafif yaralandı.

Armut silahı cezayı % 50 artırdı

Konuk, olayı yargıya taşıdı, Kadıoğlu ile tezgahını işleten 57 yaşındaki Sebahattin Günaçtı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hafif yaralama’ suçundan dava açıldı. Mahkeme Zekiye Konuk’u ‘kasten yaralamak’ suçundan Hatice Kadıoğlu’na 120 gün adli para cezası verdi. Hakim, sanık Kadıoğlu’nun üzerine atılı suçu, ‘yaralamaya elverişli olduğu’ için ‘silah’tan sayıldığı belirtilen armut ile işlemesi nedeniyle cezayı 1/2 oranında artırıp, 180 gün adli para cezasına çıkardı. Hakim Söğüt, sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak, cezayı 150 güne düşürdükten sonra günlüğü 20 liradan toplam 3 bin lira para cezasına çevirip, hükmün ertelenmesine karar verdi.

Haberin Devamı