Gazete Vatan Logo

Kadın girişimciler için ilk sosyal bono ihracı

Garanti ve IFC, kadın girişimcilerin finansmanında kullanılmak üzere 6 yıl vadeli 75 milyon dolar tutarında sosyal bono ihraç etti. Sadece kadın girişimcilerin kullanımına yönelik sunulan ilk sosyal bono ile 400 bin liraya kadar finansman sağlanacak.

Kadın girişimciler için  ilk sosyal bono ihracı

Garanti Bankası, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile kadın girişimcilerin finansmanında kullanılmak üzere 6 yıl vadeli 75 milyon dolar tutarında sosyal bono ihraç etti. IFC’yle yapılan anlaşma çerçevesinde Goldman Sachs’in 10 bin Kadın Programı katkısıyla da ihraç edilen bono, Türkiye’de sadece kadın girişimcilerin kullanımına yönelik ilk sosyal bono oldu. Bunun yanı sıra gelişmekte olan ülkeler içerisinden bir özel bankanın gerçekleştirdiği ilk sosyal bono olma özelliğini taşıyor. Anlaşma kapsamında; kadın girişimcilere özel, işletme sermayesi olarak kullanmak üzere 36 aya varan vadelerle 400 bin TL’ye kadar finansman sağlayacak.

5 milyar lira destek

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ülkemizdeki, kadın girişimcilerin ekonomiye ve istihdama olan katkısının artırılması aynı zamanda işletmelerin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kadın girişimcileri teşvik edecek çalışmalara imza atıyoruz. Garanti Bankası’nın, 12 yıldır kadın girişimcilere sunduğu finansman desteği 5 milyar TL’ye ulaştı. 2006’da başlattığımız kadın girişimciler destek programımız kapsamındaki çalışmalarımızın bir sonucu olarak IFC ile bu anlaşmayı gerçekleştirdik. Anlaşma kapsamında işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yönelik dünyada ve Türkiye’de ilkleri barındıran sosyal bono ihracıyla işletme sermayesinde kullanmak üzere finansman sağlayacağız. Bunun yanı sıra uluslararası sermaye piyasalarında henüz yeni gelişmeye başlayan özel amaçlı sosyal bono ürününü Türkiye’de ilk defa üstelik teminat göstermeksizin gerçekleştirmekten de gurur duyuyoruz. Yurt dışından sağladığımız fonları yenilikçi ürünlerle arttırmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı