Gazete Vatan Logo

Kadın eli değdi 70 ülkeyi geçti

Erkek egemenliğinin olduğu otomotiv sektöründe artık kadın yöneticilerin sözü geçiyor

Kadın eli değdi 70 ülkeyi geçti

Satış ve pazarlama faaliyetlerine kadın eli değen Seat Türkiye, hem satış rekoru kırdı hem 70 ülke içinde en hızlı büyüyen pazar oldu. Satış Müdürü Didem Altuğlu Öztaş ve Pazarlama Müdürü Tilbe Düğencioğlu Polat, markanın bu başarısında önemli rol üstlendiler. Seat iki kadın yöneticiyle 2013’te 11 bin 65 adetlik satışla en başarılı yılını yaşadı. Seat 2014’te daralan pazara rağmen ilk 8 ayda 6 bin 580 adetlik satışa ulaştı. Didem Altuğlu Öztaş, “Geçen yıl satışlarımızı yüzde 90 artırdık. Bu oranla 70 ülke içinde en çok büyüyen Türkiye oldu. En çok Seat satan 8’inci ülke olarak Seat’in de odağına girdik” diye konuştu. Öztaş, yüzde 1.6 olan pazar paylarını yüzde 2’ye yükselttiklerini belirterek, 11 bin adetlik satışın üzerine çıkmayı planladıklarını ekledi.

Seat’in başarısının ardında yeni ürünlerin etkili olduğunu kaydeden Tilbe Düğencioğlu Polat da “2013’te segmentinde sekizinci olan Leon, bu yıl en çok tercih edilen üçüncü model” dedi.

SUV modasına uyacak

Seat Avrupa’da her yıl yüzde 40 oranında büyüyen B-SUV segmentine girmeye hazırlanıyor. Marka 2015’te Leon platformu üzerinde geliştirilecek SUV modelini pazara sunacak. Seat’in SUV’u ülkemizde de satışa çıkacak.

Haberin Devamı