Gazete Vatan Logo

Kadın aday başvurusu arttı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçime ilişkin soruları yanıtlarken, kadın aday adaylarının sayısını da açıkladı.

Kadın aday başvurusu arttı

Kongre süreçlerinde siyasette kadın sayısını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmaların seçim çalışmalarına bir altyapı oluşturduğunu ifade eden Çam, kongre sürecinde her ilden üç katı kadın aday ile bir araya gelerek, mülakat yaptıklarını ve teşkilat üyelerini daha yakından tanıma imkanı bulduklarını kaydetti. Çam, seçime giderken sahadaki kadınların beklentilerine ve bakış açılarına ilişkin bir çalışma yaptıklarını da belirtti. Çam, “Ankara’da karar alıp, uygulamıyoruz. Sahadaki kadınların taleplerini, sorunlarını irdeleyerek, bu sorunların çözümüne ilişkin bir çalışma yürütüyoruz. Kadınların bakış açısını ne kadar çok yansıtabilirsek o kadar projelerimiz sahiplenilir, kadınlara da doğru bir noktada dokunmuş oluruz” dedi.

‘Erkekleşmeden siyaset’

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan kadın sayısının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çam, sözlerini şöyle sürdürdü: Kadın milletvekili aday adayı başvurusunda, geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda gözle görülür oranda bir artış var. 7 Haziran seçimlerinde bin 47 başvuru varken, bugün bu rakam bin 335. Kadın bakış açısını, hassasiyetlerini, merhametini, samimiyetini karar alma mekanizmasına yansıtan, diklenmeden dik duruş sergileyen ve erkekleşmeden siyasetini yapan kadınlarımızın parlamentoda sayısını artırmak en büyük gayemiz. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta kadınların yolunu açması, kadınları siyasetin öznesi olarak görmesi kadınlarımızı daha da heveslendiriyor.

Haberin Devamı