Gazete Vatan Logo

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü gözaltına alındı

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu ve bazı polisler, yürütülen bir soruşturma kapsamında cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü gözaltına alındı

İstanbul'da geçtiğimiz Aralık ayında çetesiyle birlikte gözaltına alınan ve fuhuş baronu olduğu ileri sürülen Hakan Ato' ve çetesiyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle aralarında biri polis müdürü 11'i polis memuru olmak üzere 12 kamu görevlisinin bulunduğu 16 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan polisi müdürü ve memurları şebekeden rüşvet alıp, fuhuşa göz yummakla suçlanıyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz 15 Aralık tarihinde, İstanbul'un değişik semtlerinde kurduğu masaj salonu görünümü altında fuhuş merkezlerinde zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen aralarında şebeke elebaşı Hakan Ato'nun da bulunduğu şebeke üyesini gözaltına almıştı.
2011, 2012 ve 2013 yıllarında da gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkemece şebekesiyle birlikte tutuklanıp ceza evine konan çete elebaşı Hakan Ato'nun 56 gayri menkul ve 8 lüks aracının da aralarında olduğu mal varlığına tedbir konulmuştu.
BİR POLİS MÜDÜRÜ, 11 POLİS, 1 ÖZEL İDARE ÇALIŞANI
Devam ettirilen soruşturma da şebekeyle bağlantılı oldukları ve rüşvet karşılığı şebekenin önünü açtıkları belirlenen şüphelilere de sabah saatlerinde İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında bir emniyet müdürü, 11 polis memuru ile bir özel idare çalışanı ve 3 sivilin bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.
POLİSİ MÜDÜRÜNE İFADE GÖZALTISI
Gözaltına alınan polis müdürünün geçtiğimiz hafta açığa alınan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İ.K.(İbrahim Kocaoğlu) olduğu öğrenildi. İki yıl önce terör örgütü PKK tarafından düzenlenen Beşiktaş Vodafon Stadı saldırısında yaralanan eski Spor Güvenliği Şube Müdürü Kocaoğlu'nun gözaltına alınmasına neden olan iddiaların, gözaltına alınan 2 şebeke üyesinin ifadesine dayandığı öğrenildi.

Haberin Devamı