Gazete Vatan Logo

Kadıköy'de en iyi karpuz yarışması

Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle sahne gösterileri ve konserlerin iptal edildiği Kadıköy Karpuz Festivali’nde, en iyi ürün yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi

Kadıköy'de en iyi karpuz yarışması

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel ürünlerini markalaştırmak ve üretimini arttırarak bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlamak amacıyla düzenlediği tarım festivallerini sürdürüyor. Yoğurt Festivali ile Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nin ardından Kadıköy Karpuz Festivali’nin de sahne gösterileri ve konser programı iptal edilerek, üreticilere yönelik En İyi Karpuz Yarışması düzenlendi. Kadıköy Meydanı’nda yapılan yarışmalara Silivri İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, CHP İstanbul 3. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber, Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve oda başkanları ile Kadıköy Mahalle sakinleri katıldı. Festivale katılan tüm konuklara Kadıköy Karpuzu ikram edildi.

IŞIKLAR: “KİMSE BİZİ ÇALIŞMAKTAN, ÜRETMEKTEN ALIKOYAMAZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Ülkemizde bu son dönemde hepimizin içini acıtan, karamsarlığa boğan olaylar yaşadık. Sonra her şerde bir hayır vardır diyerek bir hayra vesile olduğunu da gördük. Bu toprakların kiracısı değil, sahibi olduğumuzu bir kez daha ispat ettik. Korumamız gereken genç bir cumhuriyetimiz var. İşte bu melanetten, bataklıktan kurtulmanın yolu bu topraklara sahip olmak ama öyle etrafını çit çevirerek, koruma tutarak değil. İşte bu toprakları üreterek korursak, o bataklığı kurutabiliriz.

Haberin Devamı

Bu yıl beşincisini yapıyoruz ve umarım 500 yıl sürsün, bu değerli toprakların değerli ürünlerini sonsuza kadar üretmek nasip olsun. Festivalimizi coşkuyla, geniş katılımla yapamadık, bize böyle bir melaneti oldu ama bunu çabuk telafi edeceğimize inanıyorum. Kimse bizi daha çok çalışmaktan, üretmekten alıkoyamayacak. Bu zenginlikler var olduğu sürece biz de üzerinde akılla çalışmaya, üretmeye gayret göstereceğiz. Burasının bir tarım kenti olduğunu hiç unutmayacağız.”

Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, festivalde Başkan Işıklar’a mahalleye yaptığı çalışmalar ve üreticilere dönük destekleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Haberin Devamı

KARPUZ YEME YARIŞINDA KIYASIYA MÜCADELE

Festival kapsamında 10- 12 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılan tüm çocuklara kitap seti ve kalem setleri hediye edildi.

ADNAN ÜNLÜER EN İYİ KARPUZU YETİŞTİRDİ

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu yıl yarışmaya katılan on iki üretici arasından En İyi Karpuz Üreticisi Adnan Ünlüer, ikincisi Ali Çağlayan ve üçüncüsü de Serhat Türe oldu.