Gazete Vatan Logo

Kaderini yazmıştı!

Servis aracı kazasında hayatını kaybeden genç kızın bir gün önce yazıkları dikkat çekici

ORDU’da dün meydana gelen servis aracı kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Elif Bindaş, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Perşembe Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Bindaş’ın hayatını kaybetmeden bir gün önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için ‘Sabırlı olmak ve Allah güvenmek’ konulu kompozisyon için defter kağıdına yazdığı müsvettede, “Yolculuğa çıkmadan önce aracına bakım yaptırılmalı, fazla hız yapmaktan kaçınılmalıdır. Yolculuk esnasında trafik kurallarına titiz bir şekilde uymalıdır” ifadeleri dikkat çekti.

Perşembe Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan 25 yaşındaki Uğur Aydın yönetimindeki 52 FH 711 plakalı servis minibüs, yağmurda kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle önce orta refüje, ardından da yol kenarındaki ağaca çarpması sonucu 11’inci sınıf öğrencisi olan Elif Bindaş olay yerinde öldü. Kazada 14 kişi de yaralandı.

Elif Bindaş için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenazesi, sağanak yağış altında önce Durugöl Mahallesi’ndeki evinin önüne, ardından Durugöl Camii’ne getirildi. Buradaki törene Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun, ailesi, yakınları ve okul arkadaşlarından oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Tören boyunca ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Perşembe Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Elif Bindaş’ın, kazadan bir gün önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için kendi el yazısıyla müsvette olarak yazdığı ‘Sabırlı olmak ve Allah güvenmek’ konulu kompozisyonu, acıların bir kat daha artmasına neden oldu.

KAZADAN BİRGÜN ÖNCE, KADERİNİ YAZDI

Elif Bindaş kompozisyonunda, “İnanan insana yakışan davranışlardan biri de tevekkül etmektir. Tevekkül, insanın bir işi başarmak için elinden gelen çabayı gösterip her türlü önlemi aldıktan sonra Allah’a güvenmesi demektir. Tevekkül eden insan, öncelikle kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Düzenli temizliğe, kendini korumaya özen göstermelidir. Düzenli ve sağlıklı beslenmelidir. Hastalandığında da tedavi olmak için doktora gitmelidir. İyileşmek için gerekli önlemleri almalıdır. Ayrıca Allah’a dua etmeli, şifa dilemeli ve ona güvenmelidir. Yolculuğa çıkmadan önce aracına bakım yaptırmalı, fazla hız yapmaktan kaçınmalıdır. Yolculuk esnasında trafik kurallarına titiz bir şekilde uymalıdır. Kendi alanına giren bu gibi sorumlulukları yerine getirdikten sonra Allah’a güvenmelidir” diye yazdığı ortaya çıktı.

AMCANIN İSYANI: BAHAR GÖZLÜ ELİFİM GİTTİ

Elif Bindaş’ın amcası Ali Osman Bindaş ise, öğrenci servisi yapan araçlara mutlaka takograf takılması gerektiğini söyledi. Bindaş, “Bunun başka bir çaresi yok. Okula gidildiğinde öğretmen diyecek ki, şu raporu ver. Sen hız sınırını aşmışsın. Benim okuluma servis yapamazsın diyecek. Birinci sorun bu. Yaş sınırının 35’in üzerinde olması lazım. Ben de şoförüm. 1982 yılında ehliyet aldım. Bana daha gözüm mü kör, ayağım mı topal, akli dengen yerinde mi, benim ehliyetimi hiç kimse kontrol etmedi. Bütün belgelerim var, bunlar kontrol edilmeli. Malesef bizim ülkemizde bunlar yapılmıyor. Üçüncü mesele servis araçlarında oto teyplerin yasaklanması lazım. Kamyonalara takograf koyacaklarına servis araçlarına koysunlar. Hız sınırı 60 km. olsun. Benim bağrım yandı, benim Elifim gitti, bahar gözlü Elifim gitti. Diğer evlatlar gitmesin” diye konuştu.

Elif Bindaş’ın cenazesi öğle namazından sonra Durugöl Camii’den alındıktan sonra toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Hürriyet Köyü’ne götürülerek kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Haberin Devamı