Gazete Vatan Logo

Kaçmaya çalışırken yakalandılar!

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde başlatılan operasyonda Oktar Babuna ve kız kardeşi de yakalandı. Ayşegül Hüma Babuna ile iki kadının operasyon sırasında lüks otomobil ile kaçmaya çalıştıkları belirlendi.

Kaçmaya çalışırken yakalandılar!

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da 3 kadın gözaltına alındı.

3 KADININ KAÇTIĞI TESPİT EDİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon kapsamında, Ankara'nın Çayyolu semtinde belirlenen lüks villaya sabah 06.00 sıralarında baskın yapıldı.

Baskında, haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kadının kaçtıkları tespit edildi.

EKİPLER, ŞÜPHELENDİKLERİ LÜKS OTOMOBİLİ DURDURDU

Kadınların yakalanması için bölgede çalışma başlatan ekipler, şüphelendikleri lüks otomobili durdurdu.

OKTAR BABUNA'NIN KIZ KARDEŞİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Otomobildeki kadınların villadan kaçan ve aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Oktar Babuna'nın kız kardeşi Ayşegül Hüma Babuna'nın da bulunduğu F.C.E. ve D.A. olduğu belirlendi.

İncelemenin ardından gözaltına altına alınan kadınlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

OKTAR BABUNA DA GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan isimler arasında adını ilik nakli kampanyasıyla duyuran Oktar Babuna da var. Oktar Babuna 1999 yılında kan kanseri olduğunu gazete ilanlarıyla duyurmuş, düzenlenen kampanya ile 160 bin kişiden toplanan kan ve ilik örneğinin 120 bini kaybolmuştu. Olayla ilgili dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu, kan ve ilik örneklerinin ABD'ye gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi.

Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle toplanan ilik ve kanların iade edilmesi için girişimde bulunulmuşsa da büyük oranda başarısız oldu. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da sürmesi üzerine Türkiye, Avustralya'yı uyararak kampanyanın durdurulmasını sağladı.

OKTAR BABUNA KİMDİR?

Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna'nın oğlu olan ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Oktar Babuna (56) jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek 1988 yılında Amerika'ya gitti. 1994'te Türkiye'ye dönen Babuna, 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı