Gazete Vatan Logo

Kaçmadım hicret ettim!

Ergenekon’un firari sanığı olan Dalan, hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasının ardından yurda dönmüştü. Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Dalan, kendisini bu sözlerle savundu...

Kaçmadım hicret ettim!

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan eski İstanbul belediye başkanlarından ve Yeditepe Üniversitesi’nin kurucusu Bedrettin Dalan, tüm suçlamaları reddetti ve neden yurt dışına çıktığını anlattı: “Suçsuz olduğumu biliyordum. Siyasi bir figür olduğum için iftiralara uğradım. Ergenekon davasının Türk mahkemeleriyle ilgili olmadığını biliyordum. O yüzden Türk yapısını temsil etmeyen davanın tümüyle siyasi olduğunu bilen birisi olarak bu dava bana dokunur diye düşünerek gittim. Kaçmadım. Hicret ettim. Ülkemi terk etmek zorunda bırakıldım. Bu davada sanık olmak şereftir. Suçum olsaydı gelirdim. Yasal hakkım olarak kendimi korumaya aldım.”

‘Amaç Türklüğü bitirmek’

Ergenekon davası Ortadoğu’yu şekillendirmek isteyen projenin bir parçasıdır. Paralel yapı da bu projenin bir parçasıdır. 30 yıldır bu projenin ızdırabını çektim. Bu büyük projenin amacı Türklüğü ve Müslümanlığı bitirmektir. Türklüğe komplo kuruyorlar dedim. Bana deli dediler. Keşke bugün haklı çıkmasaydım da deli deselerdi. Bana verilebilecek en son vasıf darbeciliktir. Ben seçimle iş başına gelmiş bir insanım. Bu dava bir oyun, bir kumpas bir facia. Ergenekon isminin davaya kullanılması Türk kültür tarihine karşı suçtur. Ergenekon Türk milleti için kutlu doğum anlamındadır. Kendisini hukukçu zannedenler yargı karşısına çıkacaklardır.”

Haberin Devamı

Oğluma ‘Hocadan af dile’ dediler

Dalan ifadesinde, ilginç bir iddiada da bulundu: “Birisi büyük oğluma, ‘Bu hakimleri savcıları hoca yönetiyor. Git ondan baban için af dile’ demiş. Oğlum da çaresiz babasını kurtarmak için randevu aldı, biletini aldı. Beni aradı sordu. Oğluma ‘Oraya gidersen dönüş biletini yırt, soyadını değiştir’ dedim. Bana bu acıları yaşattılar.”

Mal varlığı iade

Dava sırasında Dalan’ın mal varlığına da el konmuştu. Mahkeme, mal varlığına el konulmasına ilişkin kararın kaldırılmasına ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Duruşma 25 Aralık 2015’ertelendi.