Gazete Vatan Logo

Kaçış sendromu nedir? Mehmet Ali Erbil'in hastalığı: Kaçış sendromu

Mehmet Ali Erbil'in yoğun bakıma kaldırılmasının ardından doktorlar Kaçış sendromu hastalığının yaşandığı ve tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Bu gelişme üzerine Kaçış sendromunun ne olduğu, belirtileri ve tedavisi merak edildi.

Kaçış sendromu nedir? Mehmet Ali Erbil'in hastalığı: Kaçış sendromu

Mehmet Ali Erbil'in hastalığı olarak gündemde büyük etki yaratan Kaçış sendromunun ne olduğuna ilişkin bilgiler merak edildi. Haberimizde Kaçış sendromu belirtileri ve tedavisine dair bilgilere yer verdik.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Hastalarda kan basıncının azalması ve tansiyonun düşmesiyle birlikte yaşanan bu rahatsızlık hastaların şoka girmesine sebep olmaktadır. Bunlar hastanın günlük yaşamını olumsuz olarak etkilediği gibi, ani yaşanan krizler ölüme sebebiyet verebiliyor. Hastaların ayaklarında şişme ve halsizlikle baş gösteren rahatsızlık, nefes darlığı, böbreklerin durması, solunum yetmezliği, organ yetmezliği ve tansiyon düşüklüğüne sebep olmaktadır. Hastanın psikolojik açıdan buhrana girmesine neden olan septik şok reaksiyonunun zamanı belli değildir. Damarlardaki protein, mineral ve suların dışarıya sızmasıyla diğer organlarda işlevin bozulmasına sebep olan kaçış sendromu rahatsızlığına, yapılan bazı araştırmalar köpek pisliği gibi hayvan dışkılarının yol açtığı düşünülmektedir.

KAÇIŞ SENDROMU TEDAVİSİ

Haberin Devamı

Bu hastalığın bilinen bir tedavisi bulunmamaktadır. Krizle az riskle atlatabilmek ve yeniden oluşmasını engellemek için, doktorun önerdiği ilaçları kullanmak faydalı olabilir. Ayrıca üst solunum enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlarla, nefes darlığı, astım gibi rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlarda kullanılabilir. Hastalar kendilerini sürekli olarak kontrol altında tutmalıdır.