Gazete Vatan Logo

Kaçırılan Türkler için çatışma çıktı

Kaçırılan Türkler için çatışma çıktı

Irak güvenlik güçlerinin, Türk işçileri kaçırdığı düşünülen bir Şii grubun Bağdat’taki merkezine düzenledikleri baskında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker öldü, 3 asker de yaralandı.

Irak güçlerinin, Türk işçileri kaçırdığından şüphelenilen silahlı bir grupla başkent Bağdat’ta girdiği çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiği, 3’ünün yaralandığı açıklandı.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nurol İnşaat’ın yaptığı El Sadr Stadı’nın inşaatında görevli 18 Türkü kaçırdığı düşünülen Şii milis gruplarından Ketayip Hizbullah’ın Filistin Caddesi’nde bulunan merkezinde arama yapmak isteyen askerlerle milisler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Yetkililer, Türkleri kaçıran gruptan bir kişinin binada olduğu ihbarı üzerine arama yapmak istediklerini, bu sırada milislerin ateş açtığını ifade etti. Çıkan çatışmada 1 askerin öldüğü, 3 askerin yaralandığı kaydedildi.

Grubun sözcüsü, Türklerin kaçırılmasından sorumlu olmadıklarını belirtti. Sözcü, güvenlik güçlerinin binada arama yaptıklarını ve kendilerini suçlayacak bir delile rastlamadıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Davutoğlu İbadi’yi aradı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk işçiler için Iraklı mevkidaşı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. Davutoğlu, konuyu bizzat takip etmesinden dolayı İbadi’ye teşekkür etti. CHP’nin işçilerin kurtarılması çalışmalarını izlemek ve katkıda bulunmak için kurduğu üç kişilik komisyon da bugün Bağdat’a giderek görüşmeler yapacak.
Bağdat’ın Sadr Şehri bölgesinde çarşamba günü Türk şirketi Nurol İnşaat’ın stadyum şantiyesinde çalışan 18 Türk vatandaşı, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırılmıştı.