Gazete Vatan Logo

Kaçın mesajı Gülen’den

FETÖ’nün 25 Aralık soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapmasına ilişkin eski savcı Muammer Akkaş, hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Gülen’den talimat alan şüphelilerin hükümeti devirmeyi amaçladıkları belirtildi.

Kaçın mesajı Gülen’den

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 25 Aralık soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapmasına ilişkin firari eski savcı Muammer Akkaş, hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak, Necmeddin Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yalçın Akdoğan, Aydın Ünal, Mustafa Varank'ında aralarında olduğu çok sayıda isim “müşteki” olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım'ın da aralarında olduğu isimlere de iddianamede “mağdur” sıfatıyla yer verildi. İddianamede, “Ayçiçeği”, “Yavuz”, “Fatih”, “Korkut”, “Gündüz” isimlerinde 5 gizli tanığın ifadeleri de yer aldı. Aralarında İstanbul eski Başsavcısı Turan Çolakkadı, Etyen Mahçupyan ve Hüseyin Gülerce'nin de yer aldığı 35 tanık bulunuyor.

UYAR'A YAKALAMA ÇIKTI

Dosya kapsamında Süleyman Karaçöl'ün tutuklu olduğu, Muammer Akkaş'ın yakalanamadığı belirtilen iddianamede, hakkında adli kontrol kararı verilen Menekşe Uyar hakkında tutuklanması amacıyla yakalama kararı çıkartılması talep edildi. İddianame değerlendirme için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, “Şüpheli Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'ın Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı PDY adlı silahlı terör örgütüne üye olduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı. İddianamede şüpheliler için şöyle denildi: “Hedef şahıslar olmadıkları, dolayısıyla haklarında verilmiş bir mahkeme kararı da bulunmadığı halde, yasama dokunulmazlığı bulunan 61. Hükümet'in Başbakanı Erdoğan'ı 21 Temmuz 2012'den 29 Kasım 2013'e kadar 58 kez, çok sayıda bakan ve milletvekilinin de bir veya birden fazla kez muhtelif tarihlerde hedef şahıslarla olan görüşmelerini kayıt altına aldırıp, tape haline getirmişlerdir.” İddianamede ayrıca “Şüpheliler eylemlerini, Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı, FETÖ terör örgütü ve emrindeki kolluk birimleri ile eylem ve fikir birliği içerisinde gerçekleştirmişlerdir” denildi.

Haberin Devamı

TALİMATLAR GÜLEN'DEN

Haberin Devamı

“Fetullah Terör Örgütü'nün talimatıyla örgüte mensup olan şüpheli hakim ve savcıların, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan ve de haklarında benzer konularda dava açılan şüphelilerle birlikte, ABD'de yaşayan örgüt lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla kanunen kendilerine verilen yetkileri cebir ve tehdit vasıtası olarak kullanıp, hükümeti düşürmeyi hedefledikleri anlaşılmıştır”