Gazete Vatan Logo

Kaçakçının kamyonetle çarptığı polis memuru şehit oldu

Kaçakçının kamyonetle çarptığı polis memuru şehit oldu

VAN’ın Gürpınar İlçesi’nde da uygulama noktasında durdurulmak istenen kamyonetin çarptığı polis memuru şehit oldu.

Olay bugün öğlen saatlerinde Van’ın Gürpınar İlçesi’nde meydana geldi. İlçe girişinde uygulama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 65 NV 500 plakalı sürücüsü belirlenemeyen şüpheli bir kamyoneti durdurmak istedi. Ancak kamyonet sürücüsü polisleri görünce kaçmaya çalıştı. Bu sırada polis memuru Yaşar Uysal kamyoneti durdurmak için yola kapan atmak istedi. Ancak sürücü, kamyoneti polis memuru Uysal’ın üzerine sürerek ağır yaraladı. Ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Uysal tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Uysal’ın yarın Van’da yapılacak törenin ardından memleketi Çorum’a gönderileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hamile eşi hastaneye kaldırıldı
Şehit polis memuru Uysal'ın hamile olan eşi Esin Uysal'ın (24) doğum yapmasına yaklaşık 15 gün kaldığı için bir süredir komşu köydeki babaevinde kaldığı öğrenildi.
Acı haberi alan Esin Uysal, fenalaşması üzerine ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Uysal'ın, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Şehidin dayısı Mustafa Şengül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Acımız büyük. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
Şehidin 4 kardeşi olduğunu belirten Şengül, "Kardeşi Mehmet de şuanda askerliğini Van'da yapıyor. Terhisine de yaklaşık bir ay kaldı. Bir kardeşi burada işçi, kız kardeşi de İtalya'da yaşıyor. Kendisine haber verdik, o da yarın sabah burada olacak" diye konuştu.
Şehit Uysal'ın cenazesinin, yarın Van'da düzenlenecek törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği ve öğleden sonra köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

Haberin Devamı