Gazete Vatan Logo

Kaçakçı teknesi satılacak

Bodrum’da yasa dışı geçişlerde kullanılan ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan 300’den fazla deniz aracı, bir otoparkta bekletiliyor. Sandal, sürat botu ve balıkçı teknesi gibi araçlar açık artırmayla satılacak

Kaçakçı teknesi satılacak

MUĞLA’NIN Bodrum ilçesinde, yasa dışı geçişlerde kullanılan ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan sandal, sürat botu ve balıkçı teknesi gibi 300’den fazla deniz aracı, Bodrum’daki bir otoparkta açık artırma usulüyle satışa çıkacağı günü bekliyor. Sığınmacıların Yunan adalarına yasa dışı geçişlerinde kullanılan veya bu amaçla çalınan deniz araçları, güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra bu otoparka getiriliyor.

Otopark sahibi Burkay Karadağ, otoparkta bulunan teknelerin hepsinin, göçmen kaçakçılığı veya kaçakçılık olaylarında kullanılmak üzere denize indirilen ve terk edilen araçlar olduğunu söyledi. Teknelerin Sahil Güvenlik ekiplerince kendilerine teslim edildiğini ifade eden Karadağ, otoparkta 300’den fazla tekne ve sürat botu olduğunu anlattı. Yasa dışı geçişler için çalınan veya sahibi olmayan teknelerin, milli emlak aracılığıyla satışa sunulacağını bildiren Karadağ, şöyle konuştu:

Temmuz’da başlıyor

“Burada bulunan teknelerin kıymet takdirleri yeni yapıldı. Bunlar kaçak olaylarında kullanılmak için çalınan veya sahibi olmayan tekneler. Tekneler önümüzdeki ayın sonundan itibaren, Milli Emlak aracılığıyla satılacak. Aralarında ölümlü olaylara karışan tekneler de yolda yakalanan veya batmış halde bulunan ve çıkartılan tekneler var. Bu tekneler piyasa değerinin altında satışa sunulacak. Burada 3 bin 500 tane motosiklet, 850’den fazla araç da var. Uçak hariç her türlü araç bulunuyor.”

Haberin Devamı